My Diet Diaries!

“A balanced diet is chocolate in both hands.” Ik moet altijd wel grinniken als ik dit soort leuke quotes voorbij zie komen op social media en ik moet eerlijk toegeven, ik houd ook wel erg veel van chocola! Maar kan dat wel als je op ‘dieet’ bent of op je voeding let? Hmm… in mijn Diet Diaries kan het wel!

Het woord dieet, ik kan het eigenlijk niet uitstaan. Als ik het woord hoor dan denk ik meteen aan minder ‘lekker’ eten en mijn favoriete snacks laten staan (waaronder chocola) om mijn ‘droomfiguur’ te kweken. Maar wat is dan een droomfiguur? Vroeger dacht ik altijd dat het ideale lichaam, het lichaam van een (Victoria’s Secret) model was en dat wilde ik, omdat ik dacht dat dat ‘goed’ was. Nu absoluut niet meer. Het is belangrijk om bij jezelf te blijven, gezond te zijn en je goed te voelen in je eigen lichaam. Voor mij betekent dit nog steeds dat ik wilde afvallen, maar op een andere manier. Ik wilde meer spieren kweken, een gezonder lichaam hebben en mijn vrouwelijke vormen behouden. Maar hoe doe je dat??

In het verleden heb ik een aantal diëten uitgeprobeerd waaronder Weightwatchers en het Cambridge shakes dieet. Met het laatst genoemde dieet heb ik zeker resultaat behaald, ik ben destijds 10 kilo afgevallen en heb dit er ook af weten te houden. Na een aantal jaar wilde ik toch wel verder om mijn doel te bereiken, ik was nog niet klaar. Dit keer wilde ik het wel anders aanpakken. Ik wilde het leuk maken voor mijzelf, lekker kunnen eten en het vol kunnen houden. Dus ik ging zelf op onderzoek uit wat voor mij het beste zou werken in de praktijk. Vandaar, My Diet Diaries!

Waar ik al snel achter kwam, was dat het vinden van je eigen weg naar het lichaam (waar ik mij goed in zou voelen) veel discipline, doorzettingsvermogen en motivatie eiste. Daarom ben ik zo enthousiast over de methode die ik nu al meer dan 15 maanden gebruik. Dan zul je je vast afvragen, wat doet zij dan..? Ik ben sinds vorig jaar gestart met het bijhouden van mijn calorieën en voedingspatroon via de app ‘MyFitnessPal’, daarnaast sport ik (sportschool en oefeningen thuis) en ben ik sinds maart 2015 klant bij Size Zero (waar ik super enthousiast over ben!).  Door deze drie dingen voelt het niet als een dieet en kom ik langzamerhand steeds dichterbij mijn persoonlijke doel op een leuke en gezonde manier. Ik kan eigenlijk nog van alles eten en ben sinds een jaar nu (met deze methode) 13 kilo kwijt. Het gaat langzamer, maar het is zo goed vol te houden.

Binnenkort zal je op mijn blog meer lezen over mijn ervaringen met ‘My Diet Diaries’ en zal ik onder meer schrijven over mijn ervaringen met MyFitnessPal, Size Zero en leuke tips&trucs geven (waaronder heerlijke verantwoorde snacks van Body&Fitshop!).0d9bd0ddfa226e3b83da0a12eb41030b

Dus.. wordt vervolgd!

 

 

 

justbyjennifer

Blogger & Leerkracht.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: