Wat doe je als je in Orlando bent? Tja, een betere vraag zou zijn: Wat doen wij als wij in Orlando zijn?  Iedereen heeft natuurlijk een ander idee hoe hij of zij de vakantie zou kunnen invullen. Maar één ding is zeker.. in Orlando is genoeg te doen en je kunt je hier zeker vermaken. Of je nu van pretparken houdt, winkelen of gewoon wilt relaxen, er zijn veel activiteiten die je hier kunt ondernemen. In drie jaar tijd ben ik nu twee keer naar deze stad geweest en heb mij er geen enkele keer verveeld! Hieronder zet ik vijf activiteiten op een rijtje die in mijn ogen een ‘must do’ zijn als je in Orlando bent.

 1. Discovery Cove
  Discovery Cove staat bij Tripadvisor op nummer 2 in de lijst van ‘Wat te doen in Orlando.’ Bij mij staat het absoluut ook hoog op mijn lijstje. Discovery Cove is een All-Inclusive day resort waar je een heerlijke dag kan relaxen en verschillende activiteiten kan ondernemen. Je kunt op het strand ‘relaxen’, zwemmen met dolfijnen (voor een meerprijs, ze hebben twee verschillende soorten ‘swims’), zwemmen met pijlstaartroggen en tropische vissen, tropische vogels ontmoeten in de Aviary, zwemmen in de subtropische lazy river. Oftewel een dag waar je de rust op kunt zoeken en kan genieten van diverse dingen. Daarnaast is het All-inclusive. Dit betekent dat het ontbijt, middag eten en al de snacks en drankjes zijn inbegrepen. Net zoals handdoeken, een snorkelset, zonnebrand, zeep, shampoo, conditioner en wat nog meer! Deze zomer ben ik voor de tweede keer in dit prachtige resort geweest en het blijft een aanrader. Het is net of je op een tropisch eiland bent, heerlijk! En om heel eerlijk te zijn.. met dolfijnen zwemmen in deze omgeving is een prachtige ervaring! Klik hier voor meer informatie over Discovery Cove.
  13740968_1163118897093754_1358289404_n
 2. Disney Magic Kingdom (inclusief vuurwerk!)
  Disney blijft toch wel iets speciaals, het pretpark waar dromen uitkomen en waar je in een wereld vol sprookjes loopt. De sfeer in Disney is al geweldig. Disneyworld is niet te vergelijken met Disneyland Parijs. In Amerika is alles ‘groter’ en dat is dus ook echt zo. Het park is gigantisch, maar niet minder leuk! Genieten van Mickey Mouse, de Disney prinsessen en zelfs Johnny Depp in de Pirates of the Caribbean attractie! Ja ja, je leest het goed. In de ‘Pirates’ attractie gebruiken ze Johnny Depp als Jack Sparrow, echt geweldig! Het zit in de kleine details en dat is zo ontzettend mooi, er was geen attractie die niet leuk was. Wel is mijn tip om vroeg te gaan. Wij waren om half 9 al in het park, waardoor we tot 12 uur bijna geen wachttijden hadden en dus het halve park al gehad hadden. Hierdoor konden we de rest van de dag rustig aan doen, want we wilden wel voor het vuurwerk en de avond shows blijven. Tja, 14 uur in een pretpark.. dat is erg veel, maar bij Disney was het het echt waard. Het vuurwerk om 9 uur is waanzinnig, zelfs Tinkerbell komt uit het topje van het kasteel gevlogen. Heel erg indrukwekkend. Klik hier voor een kleine impressie die ik gemaakt heb!
  Na de vuurwerkshow volgt een show met projecties, wat ook weer heel indrukwekkend is. Het is echt een mooie ervaring om dit soort dingen in Disney mee te maken, je voelt je gewoon weer even kind en het is net of je zelf in een sprookje leeft. Maar we zijn er nog niet.. zelfs na deze show was er nog een parade: The Electrical Parade. De Disney parade in het donker met allerlei (LED) verlichting is gewoonweg prachtig en echt typisch Disney! Als je ooit in Orlando bent is de avondshow van Disney echt een aanrader. Wil je een goede paradeplek? Mijn tip is dan om naar het begin van het park te lopen en boven bij het ‘Mainstreet train station’ te gaan staan. Dan kijk je uit over de parade. Dat hebben wij gedaan en hierdoor konden wij alles prima zien en liepen we ook niet in de drukte toen alles voorbij was en konden we rustig terug naar het hotel! Wil je meer weten over Disneyworld, klik dan hier!
  13715128_299038793784688_1762164867_n
 3. Wizarding World of Harry Potter
  The Wizarding World maakt deel uit van Universal Studios, als ‘Potterhead’ is dit zeker een aanrader. Natuurlijk zijn de twee parken van Universal op zichzelf al te gek, maar als je van Harry Potter houdt, dan zou je dit absoluut moeten zien en meemaken. Zodra je de Wizarding World binnenloopt krijg je al meteen een magisch gevoel net of je in de echte Potter wereld beland bent. Je kunt er rondlopen, in leuke attracties (van 3D tot en met gave achtbanen), een eigen Olivander experience meemaken en zelfs heerlijk snoep en Butterbeer kopen. Je begeeft je als het ware echt in de wereld van Zweinstein. Sinds een korte tijd is er een park bijgekomen. In Universal Studios zit de ‘wegisweg’ en in Islands of Adventures maak je kennis Zweinsveld. Beide parken staan met elkaar in verbinding door middel van de Hogwarts Express. Met een park hopper ticket kun je hier dus gebruik van maken! Ik ben vanuit beide parken een keer met de Hogwarts Express geweest en dit is toch wel ‘e’en van mn favoriete attracties, omdat het allemaal net ‘echt’ is. Het is beide een ander ritje en het is bijna niet te beschrijven wat er gebeurd, je hebt het gevoel alsof je meegenomen wordt door de trein naar de Harry Potter wereld. Te gek gewoon! Ik kon er geen genoeg van krijgen als Harry Potter ‘fan.’ Wil je meer weten over de Wizarding World? Klik dan hier!
  13721101_262131237504683_762486003_n
 4. Florida Mall
  Het shoppen mag natuurlijk niet uitblijven in Orlando, vandaar dat mijn laatste twee tips iets met ‘shoppen’ te maken hebben. De Florida Mall is een van de grootste winkelcentra van Midden-Florida. Je kunt daar zeker je slag slaan als je van winkelen houdt. De Mall is enorm, dus je kunt je daar zeker een hele dag vermaken! Er zijn verschillende Amerikaanse warenhuizen zoals Macy’s en Sears, er zit zelfs tweemaal een Sephora winkel en noem maar op! Alles zit daar! Daarnaast is de Mall goed te bereiken per bus en auto. Ben je moe na een dag winkelen dan kun je terecht bij de diverse spa’s in het winkelcentrum. Dit heb ik ook gedaan, heerlijk een mani- en pedicure na een lange dag shoppen, natuurlijk wel Amerikaanse stijl! Mensen naast mij zaten zelfs in de massagestoel aan een glas champagne, eigenlijk erg grappig. Relaxt en een leuke ervaring! In Amerika kan eten en drinken natuurlijk ook niet ontbreken. In de Florida Mall zit een foodcourt voor ieder wat wils. Zo koos ik voor Taco Bell, terwijl mijn zus liever een broodje van de Subway koos. Ze hebben er een diversiteit aan restaurants. Natuurlijk kon een toetje niet ontbreken, wij kozen voor een ijsje bij Godiva Chocolatier. Super lekker natuurlijk. Een tip van mijn kant is wel om te zoeken naar kortingsvouchers voor een coupon book. Daarnaast heeft Macy’s een International Visitors pass die jou 10% extra korting geeft op je aankoop. Altijd handig! Wil je meer weten over de Florida Mall? Klik dan hier!
  13768111_1747083938913235_1040754217_n
 5. Premium Outlets International Drive
  Hier in Nederland ga ik wel eens naar een outlet toe, zoals Bataviastad of Designer Outlet Roermond. In Amerika zijn de outlets totaal anders dan in Nederland. Je kunt hier enorm goede deals krijgen op diverse merken zoals: Michael Kors, Kate Spade, Guess en Victoria’s Secret. Nu zul je misschien wel denken.. Victoria’s Secret? Yes! In Orlando zit een outlet mall (International Drive) met een enorme Victoria’s Secret. Ze verkopen (natuurlijk) lingerie, sportkleding, nachtkleding en zelfs beauty producten. Je moet er alleen rekening mee houden dat de collectie verschillend en iets verouderd. Maar dat mag de pret niet drukken. Je kunt in de outlet een BH scoren voor $14,99! De prijzen in de outlet zijn niet te vergelijken met Nederland. Zorg er wel altijd voor dat je op zoek gaat naar coupons, in de outlet mall kun je namelijk nog extra korting scoren. Zo had ik bijvoorbeeld bij Guess nog eens $20,00 extra korting boven op de deal die ik gescoord had! Heerlijk koopjes jagen. Binnenkort zal er een shopping haul online komen met een aantal artikelen die ik hier gescoord heb! Ben je nieuwsgierig geworden naar deze outlet mall? Klik hier voor de link!
  13722252_539397836249474_636378665_n

Wil je meer weten over mijn top 5 of zou je er graag een uitgebreide post over willen lezen? Laat gerust een comment of vraag achter! Binnenkort volgen er zeker meer posts over Orlando, waaronder een shopping haul, eten & drinken en nog meer Orlando tips!

justbyjennifer

Blogger & Leerkracht.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: