My Diet Diaries: Gezonde snacks?

Gezond snacken dat is best een lastige taak, in ieder geval voor mij. Chocolade is namelijk iets waar ik erg veel van houd en zo zijn er wel meer dingen die ik ontzettend lekker vind. Ben ik een health freak? Nee absoluut niet! Een avondje tafelen vind ik super gezellig en doe ik dan ook vaak. Wie mijn Instagram kent, ziet vaker ‘ongezond’ eten voorbij komen.. want tja, genieten van het leven is ook belangrijk en ik deel mijn etentjes graag! Wel probeer ik hier een balans in te vinden. Gelukkig bestaan er veel lekkere dingen om iets meer ‘verantwoord’ te snacken. Zelf doe ik wel eens inspiratie op via social media, maar ga ik ook vaak zelf genoeg op onderzoek uit en probeer nieuwe dingen. Dat houdt het ook leuk! Daarom deel ik vandaag met jullie snacks die ik ontzettend lekker vind, maar die tegelijkertijd ook iets gezonder zijn!

Kokosyoghurt met knapperige Choco Flakes
Yum, kokos! Mij kun je daar zeker voor wakker maken. Een tijd geleden was ik op vakantie in Gran Canaria en hadden ze kokosyoghurt bij het ontbijt. Ontzettend lekker! Gelukkig heb ik nu ook kokosyoghurt gevonden bij de Albert Heijn. Een heerlijke snack! Wel mix ik de kokosyoghurt altijd met (ongeveer) 15 gram choco flakes van Zonnatura. Hier zit minder suiker in en bestaat voor 100% uit volkoren granen. Een lekker tussendoortje, ontbijtje of als toetje!

Strawberry cookies&cream shake
Klinkt goed? Dit recept heb ik zelf samengesteld. Deze shake is ontzettend lekker na een workout, maar je kunt het ook als tussendoortje of als lunch nuttigen. Het fijne aan deze shake is, is dat het uit weinig calorieën bestaat, laag in koolhydraten is en vol eiwitten zit. Daarnaast is het ontzettend lekker en vult het je maag goed! Ik zeg.. win-win situatie!

Komkommer met Sweet Chilisaus
Een paar maanden geleden heb ik een 9-daagse detox gedaan van Forever, hierdoor moest ik op zoek gaan naar nieuwe tussendoortjes en zo ben ik gekomen op dit! Zelf houd ik ontzettend van pittig eten en dit is een pittige snack. Het is alleen een kwestie van stukjes komkommer snijden en een beetje Sweet Chilisaus erbij! In plaats van het dippen van chips in een sausje, dip je nu gewoon de komkommer in deze saus. Uiteraard is Sweet Chilisaus niet de meest gezonde saus, want er zitten veel koolhydraten en suikers in, wel is het laag in vetten. Maar, dit is wel een mooie combinatie van gezond snacken met een klein beetje ‘slecht snacken.’ Komkommer dippen is altijd nog gezonder dan het dippen van een Dorrito. 😉

Aloë Vera drink
Misschien kijk je nu wel raar op! Huh? Aloë Vera drinken? Smeer je dat niet op je lichaam als je verband bent? Yes, dat klopt. Maar je kunt het ook drinken! Bij diverse winkels kun je Aloë Vera drink kopen. Momenteel gebruik ik deze Aloë Vera drank. Wel voeg ik er dan licht een smaakje aan toe. Ik kies er dan voor om een paar druppels Slimpie limonade siroop bij te doen en vervolgens genoeg koud water. Dan heb je een lekker drankje! Maar waarom zou je dan niet gewoon Slimpie drinken zonder Aloë Vera? Aloë Vera heeft diverse (positieve) effecten op je lichaam. Het is goed voor je immuunsysteem, bevat veel mineralen en vitamines, het is goed voor de huid, versnelt je stofwisseling en zo heeft het nog meer voordelen! Sommige mensen vinden Aloë Vera prima te drinken zonder iets toe te voegen. Dit kan natuurlijk ook!

Smart muffins van Body&Fitshop
Ik ben een ontzettende grote fan van de Body&Fitshop. Ik bestel daar regelmatig producten. Binnenkort zal ik ook zeker een blog gaan schrijven over mijn favoriete Body&Fitshop producten, maar ik zal nu alvast een voorproefje geven. Eén van de producten die ik regelmatig bestel zijn: de ‘Smart muffins.’ Deze muffins zijn top als tussendoortje of gewoon lekker bij de koffie of thee! Ze bevatten minder dan 180 calorieën, zijn laag in koolhydraten, hoog in eiwitten en zijn suikerarm. Er zijn diverse smaken beschikbaar. Mijn favoriete smaak is Yoghurt Apricot. Echt een aanrader! Binnenkort zal er meer te lezen zijn over Body&Fitshop op mijn blog.

Nog een paar kleine tips!

– Zelf drink ik graag water, maar er zijn ook zeker mensen die dat minder lekker vinden. Om water een lekker smaakje te geven, raad ik aan om een grote fles water te maken met 2-3 plakjes citroen! Citroenwater heeft vele voordelen en is gezond! Zelf vul ik dan een literfles en drink het dan gedurende de dag. Erg lekker en gezond!

– Een Airfryer is een musthave als je van snacks houdt. Zelf vind ik het heerlijk om ook eens fastfood te eten! De Airfryer is eigenlijk een kleine hete luchtoven en je kunt er van alles mee doen! Er komt geen vet aan te pas en zo kun je toch nog eens een frietje eten! 

Uiteraard ben ik geen voedingsdeskundige, maar toch wilde ik deze snacks met jullie delen! Heb jij misschien zelf leuke/lekkere (gezonde) snack tips of wil je jouw mening met mij delen? Laat jouw idee of mening dan achter in de comments. 🙂

justbyjennifer

Blogger & Leerkracht.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d