Food Hotspot: Van Wonderen Stroopwafels

Je kent ze vast wel, die overheerlijke geruite wafels met zoete stroop er tussen. Ja, ik heb het natuurlijk over de stroopwafel! Deze Hollandse lekkernij is nog steeds populair en laat er nu net een stroopwafel winkeltje geopend zijn in de Kalverstraat in Amsterdam. Ik was direct nieuwsgierig, dus ben ik een kijkje gaan nemen..

Op 16 juni zijn de deuren van Van Wonderen Stroopwafels open gegaan voor het publiek. Een klein knus winkeltje dat in het teken staat van de stroopwafel. Bij binnenkomst is het lastig om niets te bestellen, want alles ziet er zo lekker uit! Als je een liefhebber bent van stroopwafels of als toerist graag een stroopwafel wilt proberen, dan ben je hier zeker aan het juiste adres. Bij van Wonderen hebben ze diverse gedecoreerde stroopwafels, van salted caramel tot aan M&M’s. Van Wonderen heeft het allemaal! Ze zijn erg creatief geweest met het bedenken van stroopwafel combinaties en dat levert ook een mooi plaatje op.

In de winkel heb je de keuze om stroopwafels mee te nemen, maar kun je er ook voor kiezen om een verse XL stroopwafel te laten bereiden! Uiteraard was ik nieuwsgierig naar de diverse smaken. Ik heb een klein doosje met drie smaken mee naar huis genomen, ik wilde namelijk dat ze thuis ook konden genieten van de stroopwafels! Ik koos ervoor om Oreo, M&M’s en Salted Caramel mee te nemen. Heerlijk! Uiteraard heb ik in de winkel een XL stroopwafel uitgeprobeerd, de Salted Caramel stroopwafel. Deze werd vers voor mij gemaakt en was verrukkelijk! Het duurde niet lang. Ik moet wel eerlijk zeggen, dat ik een versbereide warme stroopwafel wel het allerlekkerst vind. Ik raad dan ook zeker aan, als je in de buurt bent om een versbereide stroopwafel uit te proberen. De stroopwafel is erg groot en super lekker! Je kunt een XL stroopwafel met een topping naar keuze uitproberen voor 3,95 bij Van Wonderen Stroopwafels. Kijk alleen wel uit, de verse warme stroopwafels zijn gruwelijk lekker en smaken naar meer! Een traktatie om (bijna letterlijk!) je vingers bij af te likken. In de toekomst hoop ik stiekem dat Van Wonderen iets meer kan uitbreiden, zodat je er ook even kan zitten, bijvoorbeeld tijdens een ‘shopping break.’ Van Wonderen zit namelijk op een fijne locatie in het centrum van Amsterdam en de (grote) winkels zijn op loopafstand.

Bij Van Wonderen Stroopwafels verkopen ze ook nog een aantal andere lekkernijen, zoals chocolade en divers snoepgoed. Ook kun je er terecht voor heerlijke ijskoffie’s met.. karamel en stroopwafel! Er is genoeg keuze voor iedereen. Ik raad je zeker aan om er een kijkje te nemen als je in de buurt bent en wellicht zo’n lekkere stroopwafel uit te proberen!

Ben je nieuwsgierig geworden naar Van Wonderen Stroopwafels? Klik hier voor meer informatie. Je vindt Van Wonderen Stroopwafels in de Kalverstraat nr. 190, vlakbij de Nike Store en de Kalvertoren. Zij zijn 7 dagen per week geopend.

justbyjennifer

Blogger & Leerkracht.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d