Food Hotspot: Champagne Afternoon tea at The Bentley Hotel in Londen

Thee is altijd een goed idee! Tijdens de citytrip naar Londen hebben we ontzettend veel leuke dingen gedaan en gezien, een ‘echte’ Britse (champagne) Afternoon tea hoorde daar uiteraard bij. In deze blog zal ik dan ook een uitgebreid verslag geven en een gouden tip! Nieuwsgierig? Lees dan snel verder..

Een aantal weken voor ons reisje, hebben wij ervoor gekozen om een reservering te maken bij The Bentley Hotel. The Bentley is een vijf sterren hotel gelegen in de wijk Kensington, het is nabij de Kensington Gardens en diverse musea. The Bentley heeft een luxe en elegante uitstraling. Zodra je wilt binnen stappen staat de conciërge al voor je klaar om de deur voor je open te doen. Je weet niet wat je overkomt als je eenmaal binnen bent. Het hotel lijkt een waar paleis, met de service van dien. Dit maakte ons alleen maar nieuwsgieriger naar de Afternoon tea.

Nadat we onze jassen hadden afgegeven, mochten wij kiezen om in het restaurant plaats te nemen of in de lobby. Wij kozen voor de lobby. De lobby heeft namelijk een koninklijke uitstraling. Toen wij eenmaal op onze troon (luxe stoel, hihi) zaten kon het feest beginnen! De Afternoon tea bestond uit een aantal verschillende delen. De ober kwam al snel met een menu aanzetten, dit vonden wij in eerste instantie vreemd. Maar dit bleek het ’thee menu’ te zijn. We mochten beide een smaak naar keuze uitkiezen. We hadden verwacht dat wij één pot thee zouden delen met zijn tweeën, maar dit was helemaal niet zo! Beide kregen wij een kannetje met thee naar keuze en vervolgens kon het Afternoon tea spektakel beginnen!

Allereerst werd er (Moët) champagne opgediend. Heerlijk! Lekker bijkletsen en genieten met een glaasje champagne in zo’n prachtig hotel, mooier kan het niet! Echt een meidenmiddag, met een Brits en koninklijk tintje! Zo’n luxe (champagne) Afternoon tea in deze omgeving was wel iets wat van onze Londen bucketlist gedaan moest worden! Niet heel veel later, kwam de ober alweer aan met de diverse plateaus voor de hartige en zoetje hapjes. Nu stond er ineens ontzettend veel lekkers bij ons op tafel! Uiteraard heeft de ober een uitleg gegeven over alles wat er geserveerd werd. Er waren diverse zoetigheden waaronder macarons en kleine gebakjes, hartige hapjes zoals toastjes en finger sandwiches en last but not least konden de scones met jam&clotted cream natuurlijk niet ontbreken. Een ware traktatie tijdens een heerlijke namiddag in Londen. Wij hebben er van genoten! Ben je nieuwsgierig naar het complete menu van de Afternoon tea? Klik dan hier.

In Londen is het heel normaal om met vrienden en/of familie te genieten van een Afternoon tea. Door heel Londen kun je hiervoor terecht. Ik raad The Bentley aan als je een echte Britse en luxe Afternoon tea wilt doen! Alles klopt namelijk aan deze Afternoon tea en je voelt je als een ware prinses. En, wie wil dat nu niet! Zeker leuk om een keer mee te maken.

Nu ben je misschien nieuwsgierig naar mijn gouden tip. Eerder zei ik al dat ik deze Afternoon tea van te voren heb geboekt, maar niet waar! Ik heb deze Afternoon tea geboekt bij de Groupon UK. Groupon UK heeft veel leuke acties, zeker als je naar Londen gaat. Ik raad dan ook zeker aan om een kijkje te nemen op de website als je besluit naar Londen te gaan. Het scheelt geld, maar je doet ook ontzettend veel leuke ideeën op. Daarnaast is het vaak makkelijk om online te reserveren. Echt een aanrader!

The Bentley Hotel is gevestigd op 27-33 Harrington Gardens en is goed te bereiken met het openbaar vervoer en/of de taxi in Londen.

Wil je meer informatie over deze Afternoon Tea? Klik dan hier. Wil je graag de Afternoon tea te bekijken op Groupon UK? Klik dan hier

justbyjennifer

Blogger & Leerkracht.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d