Food Hotspot: Benji’s Amsterdam

Een aantal weken geleden heb ik een super gezellige en hippe food hotspot ontdekt in Amsterdam-Oost, Benji’s the Urban jungle. Een food hotspot waar je met mooi weer heerlijk op het terras kunt zitten, maar ook een plek waar je alleen kunt werken of gezellig kunt lunchen/ontbijten met vrienden en/of familie. Een toffe plek die ik vandaag met jullie zal delen!

Benji’s is een (redelijk) nieuwe food hotspot in Amsterdam, het zit er nog niet zo heel lang (sinds 2016)! Het is een plek waar een ontspannen sfeer heerst en waar je heerlijk kunt eten. Er staan diverse dingen op het menu, ze zijn van alle markten thuis. Of je nu een heerlijke sandwich wilt, een smoothie of een granola bowl, het kan allemaal bij Benji’s! Er is veel variatie in het eten en dat maakt Benji’s een makkelijke lunchplek. Zowel op het terras als binnen is (vaak) wel een plekje beschikbaar en dat is natuurlijk fijn. Beide keren dat ik er was, was het gezellig druk, maar was er nog genoeg plek. Niets is fijner om vrijwel direct een plek bij een van je favoriete eettentjes te hebben! Oké, wachten vind ik niet erg, maar het is gewoon prettig als je meteen kunt gaan zitten. Daarnaast is het betaalbaar en goed te bereiken met het openbaar vervoer (metrostation zit op minder dan 100 meter!) en per auto.

img_7422

Benji’s wordt ook wel de Urban Jungle genoemd. Dit kan wel kloppen door het de inrichting van deze food hotspot. Het interieur van deze plek is gebaseerd op de tropische sferen van Bali. Een echte urban jungle dus midden in de stad! Dit geeft een hele relaxte vibe, waardoor je er met gemak kunt werken, maar ook gezellig kunt lunchen en/of ontbijten met vrienden.

Beide keren heb ik er zelf voor gekozen om voor een ‘bowl’ te gaan. Ik heb namelijk de laatste tijd een obsessie met yoghurt! Dus ik was helemaal blij! Ik heb de Granola bowl en de Love bowl beide geprobeerd en als je van yoghurt houdt zijn deze bowls zeker de moeite waard. Ze zijn echt verrukkelijk en gezond! De Granola bowl bestaat uit Griekse yoghurt met vers fruit, granola met noten, honing, chia zaad en kokossnippers. De Love bowl daarentegen bestaat uit soja yoghurt (gemengd met fruit), vers fruit, granola, diverse zaden en noten en kokospoeder. Het kan zijn dat ik een ingrediënt vergeten ben, maar gelukkig staat het menu van benji’s online, waardoor je zelf een kijkje kunt nemen. Nieuwsgierig? Klik dan hier voor het menu! Beide bowls zijn heerlijk als je een yoghurt liefhebber bent. Ik zou niet kunnen kiezen welke bowl nu mijn favoriet is. Het heeft mij zelfs geïnspireerd om thuis ook weer variaties met yoghurt te bedenken. Echt heerlijk!

Ik vind Benji’s een toffe plek en zal hier zeker vaker te vinden zijn. Gezellig, leuke sfeer en goed eten. Daarom raad ik deze food hotspot dan ook zeker aan als je in Amsterdam bent! Wil je meer informatie over Benji’s? Klik dan hier. Benji’s is gevestigd aan de Wibautstraat 196 in Amsterdam.

Ben je wel eens bij Benji’s geweest dan ben ik benieuwd naar jouw ervaring! Uiteraard zijn vragen en/of opmerkingen ook altijd welkom.

justbyjennifer

Blogger & Leerkracht.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d