Food Hotspot: MOOK Pancakes

Pannenkoeken.. dit woord tovert al jaren een glimlach op mijn gezicht. Als kind vond ik pannenkoeken heerlijk en kon ik mijn geluk niet op in een pannenkoekenrestaurant. Ik denk dat veel mensen gelukkig worden van het woord pannenkoek. Alhoewel ik eerlijk moet toegeven dat mijn moeder toch ook wel de ‘Queen of Pancakes’ is. Zij maakt eens in de zoveel tijd de heerlijkste pannenkoeken thuis. Maar ja, nu heb ik toch wel een hele leuke hotspot ontdekt in Amsterdam: MOOK Pancakes. En zij hebben daar toch wel hele speciale pannenkoeken..

MOOK Pancakes is een gezellige hotspot waar je terecht kunt voor zowel ontbijt, brunch en (late) lunch. Het kan zijn dat je even in de rij moet wachten, voordat je een plek kunt bemachtigen. MOOK neemt namelijk geen reserveringen aan en het is een druk bezochte plek. Zelf ben ik er nu al twee keer geweest en de wachttijd was beide keren minder dan 15 minuten. En al zou je iets langer moeten wachten, het is absoluut de moeite waard! Zodra je MOOK binnen stapt merk je dat er een relaxte sfeer hangt en dat het in een Urban/Hiphop stijl is ingericht. Op de achtergrond hoor je ook Hiphop klassiekers uit de speakers komen en dit is een kleine toevoeging aan de vibe die ze bij MOOK willen creëren. Zelfs beneden bij de toiletten zijn er twee legendes op de deuren geschilderd: Aaliyah en Tupac. De Urban/Hiphop stijl zie je overal terug en dit voegt zeker iets extra’s toe aan deze leuke plek!

De naam zegt het zelf al ‘Pancakes.’ Bij MOOK staan er veel lekkernijen op het menu, maar het draait voornamelijk om de overheerlijke American pancakes die zij daar serveren. Er staan diverse specials op het menu en tegen betaling kun je zelfs nog extra toppings toevoegen. Als je van pannenkoeken houdt, dan zul je waarschijnlijk moeite hebben met kiezen. Er zijn zoveel verschillende en interessante specials bij MOOK, het is een ware uitdaging voor elke pannenkoekliefhebber. Van American pancakes met griekse yoghurt tot aan pancakes met avocado en verschillende groenten. Uiteraard staan er ook diverse drankjes op het menu, waaronder slow juices.

Ik ben nu twee keer bij MOOK geweest en heb eigenlijk steeds hetzelfde besteld. Beide keren heb ik de G.O.O.D. Morning Deluxe gekozen. Waarom? Omdat ik momenteel gek ben op Griekse yoghurt en granola! De G.O.O.D. Morning Deluxe bestaat uit American pancakes met: Griekse yoghurt, granola, aardbeien, bramen, honing en kaneel. Deze combinatie is echt goddelijk! Zeker een aanrader. Naast dat deze pannenkoeken dus ontzettend hip zijn, smaken ze ook nog eens super lekker. Helaas zijn de pannenkoeken niet zuivel- en glutenvrij. Wel maakt MOOK gebruik van 100% volkoren speltmeel en voegen zij geen extra suiker en zout toe. Nu ben je wellicht al nieuwsgierig naar wat er nog meer op het menu staat. Klik dan hier om de uitgebreide menukaart te bekijken.

MOOK is dus een gezellige en hippe plek, waar je heerlijk kunt eten en waar een relaxte sfeer hangt. Het is een interessant concept. Ben je in Amsterdam en heb je trek in American pancakes? Dan raad ik je zeker aan om naar MOOK te gaan.

MOOK heeft momenteel twee locaties in Amsterdam: MOOK West (De Clerqstraat 34H, open van 9 tot 5) & MOOK City Center (Jodenbreestraat 144, open van 9 tot 9). Beide locaties zijn 7 dagen per week geopend. Wil je meer informatie over MOOK Pancakes? Klik dan hier.

Ben je al eens bij MOOK Pancakes geweest dan ben ik benieuwd naar jouw ervaring! Opmerkingen en/of vragen zijn natuurlijk ook altijd welkom.

justbyjennifer

Blogger & Leerkracht.

Aanbevolen artikelen

2 Reacties

  1. […] jaar geleden schreef ik een enthousiaste blogpost over MOOK Pancakes, één van mijn favoriete pancake hotspots in Amsterdam. MOOK is nu Moak en […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: