Food Hotspot: Salon at Kimpton De Witt Hotel

Dit jaar is in Amsterdam het eerste Europese Kimpton hotel geopend. In het voormalige pand van het Crown Plaza hotel op de Nieuwezijds Voorburgwal heeft deze Amerikaanse keten een boutique hotel geopend. Na wat leuke shots gezien te hebben op Instagram, was ik zeer nieuwsgierig geworden en ging ik er naar toe. Helaas heb ik er niet geslapen, maar wil je weten wat ik hier wel gedaan heb? Lees dan snel verder..

Het Kimpton De Witt hotel is makkelijk te voet bereikbaar vanaf het Centraal Station, een ideale uitvalsbasis voor een bezoekje aan Amsterdam. Het zit vlakbij verschillende toeristische attracties en de winkelstraten Nieuwendijk en de Kalverstraat zijn om de hoek. Bij binnenkomst werden wij hartelijk ontvangen door een receptiemedewerker. Zij vertelde ons dat er veel veranderd was en dat wij op diverse plekken iets konden drinken in het hotel. We konden terecht bij Wyers bar&restaurant, de Housebar of in de Salon met aangrenzend ‘The Garden.’ Na dat laatste gehoord te hebben was de keuze snel gemaakt. We gingen naar de Salon en The Garden.

Wat direct opvalt is de luxueuze inrichting van het hotel en de oase van rust. Er waren genoeg gasten in de Salon, maar je had absoluut geen last van elkaar. Je kon daar heerlijk op een bank gaan zitten en een drankje doen, zonder het gevoel te hebben om in de drukte te zitten. Dit kan zeker goed zijn als je even aan de drukte in de stad wilt ontsnappen. Natuurlijk vind ik drukke plekken ook gezellig, maar dit voelde gewoon erg fijn. Je kunt hier gezellig zitten en lekker bijkletsen in een rustige en chique omgeving. Heerlijk! Wil je wat frisse lucht? Dan is The Garden een leuke plek om even in de buitenlucht te zitten. Relaxen in een hangende rietenstoel of gewoon op de bank met zachte kussens? Het kan allemaal. Het is helaas te koud momenteel (voor mij) om de hele tijd buiten te zitten in The Garden, dus wij hebben ervoor gekozen om in de Salon ernaast te zitten.

Het menu lag voor ons op de tafel en wat mij meteen opviel, waren de schappelijke prijzen en het vriendelijke personeel. Iedereen zegt je gedag (soms in het Engels) en je wordt goed geholpen.
Klant is koning en zo voelt het.

Wij hadden best wel trek in zoet en besloten voor een kopje thee te gaan met diverse zoetigheden van de kaart. We bestelden de macarons, pâte de fruit en cake of the day (cheesecake met speculaas) om samen te delen. Eigenlijk een eigen samengestelde mini high tea. Na onze bestelling werd het tafeltje voor ons netjes gedekt en waande we ons even in pure luxe. Niet veel later werd de thee (smaak naar keuze) opgediend samen met de heerlijke lekkernijen die wij hadden uitgekozen. Eerlijk is eerlijk, het was verrukkelijk en tegelijkertijd ook ontzettend gezellig. Bijkletsen met een vriendin onder het genot van lekker eten en een kopje thee, wat wil je nog meer? De Macarons hebben bij ons nog hilarische taferelen opgeleverd. De blauwe macarons met glitters (jaja, je leest het goed!) gaven een beetje af. Oftewel, we hadden voor even een blauwe tong en glitterlippen. Wat hebben we gelachen, maar ook genoten, want de macarons waren heerlijk net zoals alle andere lekkere hapjes die op ons tafeltje stonden.

Zou ik hier terugkomen? Dat zeker. Ik ben erg nieuwsgierig geworden naar meer en hoop in de toekomst een bezoekje te brengen aan de Housebar, Wyers bar&restaurant en een keer een nacht door te brengen in dit prachtige en goedverzorgde hotel.

Ben je nu net zo nieuwsgierig als dat ik was en wil je meer informatie over het Kimpton De Witt hotel? Klik dan hier om de website te bezoeken. Het Kimpton De Witt hotel is gevestigd aan de Nieuwezijds Voorburgwal nr. 5 in Amsterdam.

Op de hoogte blijven van JustbyJennifer? Volg JustbyJennifer dan op Instagram en/of Facebook.

justbyjennifer

Blogger & Leerkracht.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d