Food Hotspot: Bakkerij Mickey Egstorf

De feestdagen staan bijna voor de deur en de voorbereidingen zijn in volle gang. Misschien ben jij nog wel op zoek naar iets lekkers voor de Kerstdagen of voor Oud&Nieuw? Om een beetje inspiratie op te doen deel ik vandaag weer een hele leuke Food Hotspot met jullie: Bakkerij Mickey Egstorf in Purmerend.

Maandelijks ga ik langs bij Mickey Egstorf, ik kan er niet voorbij lopen zonder naar binnen te gaan. Het is een fijne bakkerij met een sterk concept. Zodra je binnenstapt in de knusse bakkerij van Mickey, word je vriendelijk begroet en kun je de bakkerij zelfs inkijken. Hierdoor kun je zien hoe de producten gemaakt worden. Ik vind dit sfeer bepalend, het voelt huiselijk en het is mooi om te zien hoe hard er gewerkt wordt om alles te maken.

Het concept is ontzettend goed bedacht. Bij Bakkerij Mickey Egstorf maken ze brood zonder extra toevoegingen (zoals extra suikers en conserveringsmiddelen), hierdoor is het brood een stuk gezonder en erg lekker. De basisingrediënten die gebruikt worden zijn: water, (Frans) bloem, desem en zeezout. Zodra je het brood proeft, merk je dat het lekker knapperig van buiten is en heerlijk zacht van binnen. Het brood van Mickey is een ware traktatie en de moeite waard. Natuurlijk verkopen ze bij de bakkerij ook nog andere diverse producten. De bakkerij heeft onder andere een patisserie afdeling en verkopen zij pindakaas van de Pindakaaswinkel.

Mickey Egstorf zorgt voor veel afwisseling in de bakkerij door diverse nieuwe (seizoens)producten toe te voegen, zoals het Pepernoten stokbrood tijdens Sinterklaas. Op de Facebookpagina van de bakkerij staan daarom wekelijks foto’s van de nieuwe lekkernijen die verkrijgbaar zijn. Uiteraard zorgt Mickey Egstorf ook voor een aantal heerlijke producten voor de feestdagen. Er zijn diverse (Kerst) zoetigheden in de patisserie, naast de Kerststollen die verkrijgbaar zijn in twee verschillende formaten. Ook voor een feestelijk Oud&Nieuw kun je terecht bij Mickey Egstorf. Zij verkopen oliebollen, appelflappen en beignets. Natuurlijk heb ik het al geprobeerd en ik durf het bijna niet te zeggen, maar dit is ook weer erg lekker. Eerlijk gezegd raak ik niet uitgepraat over de goede kwaliteit van de producten. Mickey Egstorf stelt niet teleur.

Als ik mijn favoriete producten zou moeten kiezen, dan zou ik gaan voor het chocolade stokbrood en het landbrood. Alhoewel het kiezen toch wel erg moeilijk is. Zodra ik binnenstap en zie dat er een nieuw product is, dan moet ik mijzelf echt tegenhouden. Ik wil het (stiekem) altijd proberen.
De afgelopen keer heb ik een appelflap, een mini Kerststol en een kaas stokbrood voor thuis meegenomen. Natuurlijk was dit weer overheerlijk, ik had eigenlijk niet anders verwacht. Voor de feestdagen staat de bestelling zelfs al klaar. Wij gaan zeker genieten van de heerlijke lekkernijen van Mickey Egstorf tijdens de komende feestdagen!

Het is overduidelijk dat ik Bakkerij Mickey Egstorf aanraad. Het is absoluut de moeite waard om er langs te gaan en iets lekkers mee te nemen. Wil je meer informatie over Bakkerij Mickey Egstorf? Klik dan hier. Mickey Egstorf is 6 dagen per week geopend en is gevestigd aan de Nieuwstraat nr. 41 in Purmerend. De bakkerij is goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer en de auto.

Ben jij al bij Mickey Egstorf geweest? Dan ben ik benieuwd naar jouw ervaring. Laat een berichtje achter in de comments! 🙂

Helaas is deze hotspot definitief gesloten.

Op de hoogte blijven van JustbyJennifer? Volg JustbyJennifer dan op Instagram en/of Facebook.

justbyjennifer

Blogger & Leerkracht.

Aanbevolen artikelen

4 Reacties

  1. Wat een superleuke blog! Ik heb deze gelijk aan Mickey (mijn vriend) laten lezen!

    1. Wat een ontzettend leuke reactie! Dankjewel. 😀

  2. Voor het eerst oliebollen en kwarkini’s en beignets besteld, net voorgeproefd, wij zijn verkocht. Volgend jaar zeker naar Mickey Egstorf om andere producten te proberen.

    1. Heerlijk he! Wij hebben ze ook weer dit jaar. De Kwarkini is mijn favoriet dit jaar ☺️

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: