Hotel Hotspot: Cavo Vezal Zakynthos

Op paradijselijk Zakynthos is eind april een nieuw hotel geopend: Cavo Vezal. Ik had het genoegen om daar een week te verblijven en dit was zeker de moeite waard! Ben je benieuwd naar mijn ervaring en naar dit hotel? Lees dan snel verder..

Zakynthos, één van de Griekse eilanden in de Ionische zee. In één woord prachtig. Bekend om de azuurblauwe zee en een aantal geweldige sightseeing plekken. Ik wilde er altijd al een keer naar toe. Eind februari kwam ik het hotel Cavo Vezal tegen op Facebook, ik was er in getagd. Nieuwsgierig was ik wel. Een gloednieuw en luxe hotel op Zakynthos? Dat sprak mij wel aan. Uiteraard wel een beetje spannend om te boeken, want er was nog niets bekend! Normaal gesproken is Tripadvisor mijn beste vriend, hihi. 30 april was het eindelijk zo ver, de reis naar Zakynthos samen met een vriendin! Na zo’n drie uur vliegen kwamen we aan op de luchthaven en was alles snel geregeld. We stonden al vrij snel in ons hotel na een vlugge bagage afhandeling en transfer. Bij aankomst werd ik al direct enthousiast..

Het hotel is prachtig, zeer fotogeniek. Buiten bij de bar is een heerlijke loungeplek gecreëerd, dat een soort van rust uitstraalt. Heerlijk om daar te chillen en een drankje te doen, dit gaf mij direct een vakantiegevoel. Verwacht geen grootschalig entertainment, dit is er (momenteel) niet. Donderdagavond speelde er wel een liveband. De muziek gaat in de avond wel iets harder tot een uur of 12. In de avond kun je in dit hotel dus ‘loungen’ en ontspannen. Neem bijvoorbeeld zelf een leuk kaartspel mee!

Er zijn een aantal zwembaden aanwezig met diverse ligbedden en (lig)zitzakken, waar je heerlijk kan vertoeven in de zon. Daar omheen zijn de kamers gebouwd, er zijn drie stijlen kamers. Kamers met een (klein) privé zwembad, een swim up suite en een kamer op de tweede verdieping. Er zijn een aantal kamers aan de buitenkant van het hotel. Wij hadden een Swim up suite, hierover zal ik zometeen meer vertellen.

Swim Up Suite
De Swim up suite is een ruime kamer, voorzien van een badkamer met regendouche en separaat toilet. Waar je wellicht aan moet wennen, is dat de badkamer geen deur heeft. Het toilet uiteraard wel, hihi. Dit stoorde mij niet, ik kwam er zelfs pas na een paar uur achter! De bedden liggen naar mijn mening prima en er is genoeg opbergruimte voor kleding en spullen. Voornamelijk het hanggedeelte is groot. Fijn! Want zo kunnen de kreukels uit je kleren die net uit je koffer komen. Daarnaast is er een gratis kluis en een minibar aanwezig die je zelf kunt vullen. Momenteel is dit niet tegen betaling. Wat super is! Ik ben namelijk gewend voor een kluis en minibar te betalen.

Zodra je de Swim up suite uitloopt, zit je aan één van de prachtige zwembaden. Wij zaten aan het kleine bad. We konden vanuit onze kamer direct het water in. Ook is er een rek aanwezig, dit kun je uitschuiven om je kleding en handdoeken te drogen. Ideaal. Zo hoef je niet je handdoek ergens overheen te hangen. Cavo Vezal denkt dus aan alles! De schoonmaak is ook prima. We kregen iedere dag schone handdoeken en er werd uitgebreid gedweild en schoongemaakt. Over privacy hoef je je overdag geen zorgen te maken, de kamers zijn voorzien van spiegelglas. Je kijkt dus niet zo snel bij iemand naar binnen.

All inclusive
Het hotel heeft een all inclusive formule. Dit betekent dat vrijwel al het eten en drinken inclusief is. Er wordt niet gewerkt met bandjes, want het hotel is (momenteel) alleen all inclusive boekbaar.  Hieronder zijn een aantal foto’s te vinden van de diverse menu’s en een aantal snacks/drankjes. Wil je mijn mening lezen en meer weten over het eten en drinken in Cavo Vezal? Dan raad ik je aan om verder te lezen.

Waar ik enorm benieuwd naar was, was het eten in dit prachtige hotel. Ik durf te zeggen dat het eten erg goed is! Je kunt door de dag heen op verschillende momenten gebruik maken van de eetgelegenheden. Ontbijt, lunch en diner is boven in het restaurant. Je kunt ervoor kiezen om binnen of buiten te eten. Doordat het hotel kleinschalig is, is het buffet niet massaal, maar wel heel divers. Ik heb iedere dag wel iets anders gegeten. Uiteraard zijn een aantal dingen wel hetzelfde, zoals de diverse broden en smeersels en het salade buffet. Het ontbijt is ook vrijwel hetzelfde met een paar kleine aanpassingen iedere ochtend. Maar wat hebben wij zoal gegeten? Veel, hihi. Denk aan croissantjes, eitjes en Griekse yoghurt bij het ontbijt. Maar voor lunch en diner stond er ook veel lekkers. Ik heb erg veel voorbij zien komen, zoals pizza, pasta, veel vlees (ook kip en lamsvlees) inktvis, mosselen, diverse quiches, pita’s, aardappeltjes en diverse warme groenten. Je kunt het je bijna niet voorstellen. Zelf eet ik geen vis, dus ik was erg blij dat er ongeveer twee visgerechten per keer waren. Maar dit verschilt per persoon natuurlijk. Je kunt zeker gezond eten in dit hotel, maar ook lekker losgaan bij het buffet. Tijdens het eten kun je uiteraard ook drinken halen zoals frisdrank, bier en wijn. Standaard krijg je een grote fles water op tafel. Die komen ze voor je brengen. Heerlijk als het zo warm is. Nu zul je denken.. wat eet je dan als tussendoortje? Wij hebben eigenlijk weinig tussendoor gegeten, maar veel gedronken. Buiten bij de bar kun je in de tijd tussen het ontbijt en diner diverse drankjes en snacks bestellen. Een aantal (merk) drankjes en cocktails zijn tegen meerprijs, maar bijvoorbeeld een Mojito, Cosmopolitan en Ouzo met ijs zijn all in. Wij hebben eigenlijk nooit meer betaald voor drankjes, wij vonden alles wat ‘all in’ was prima. Mijn favoriet was de Cosmopolitan qua drank en de broodjes Mozzarella waren ook erg lekker. We hebben ook wat zoete snacks uitgeprobeerd, uiteraard ook weer goed! Als ik nu een conclusie zou moeten trekken over het eten, dan durf ik te zeggen dat het erg goed verzorgd is. Natuurlijk kunnen meningen hierover altijd verschillen. Helaas heb ik niet van alles foto’s kunnen maken. Maar een kleine impressie vind je terug in de foto’s.

Hotel service
Wat werken de mensen hard in dit hotel! Ze doen er alles aan om het je naar de zin te maken. Als er iets verkeerd gaat wordt er direct sorry gezegd, terwijl ze natuurlijk ook een foutje mogen maken. De barman in de avond probeert zelf een beetje Nederlands te praten, erg grappig en leuk! Wij hadden een klein probleempje met ons deurslot, de batterij was er blijkbaar uitgeschoten. Het werd direct gemaakt, zodat we weer de kamer in konden. Erg fijn! Daarnaast hadden wij in de avond onze vlucht terug. Wij wilden daarom graag nog van onze kamer gebruik maken. Tegen een kleine meerprijs konden wij de kamer gebruiken tot 16.30 uur die dag. Dit was natuurlijk wel, omdat het de kamer nog beschikbaar was. In het hoogseizoen is dit wellicht moeilijker.

Toen wij naar huis gingen werden we vriendelijk gedag gezegd en gaven we een hand bij het afscheid. Doordat het hotel zo kleinschalig is, ken je ‘iedereen’ eigenlijk wel. In het begin moest ik er even aan wennen, je bent namelijk niet echt anoniem zoals in een groot resort. Maar dit wende al snel en voelde aan als heel prettig. Je maakt zo toch makkelijker een praatje! Het personeel helpt je graag op weg en hebben soms ook leuke tips om Zakynthos te verkennen.

Ligging
Het hotel ligt tussen Laganas en Agios Sostis in, aan een rustige weg. Het strand is op loopafstand, net zoals de boulevard van Laganas waar diverse uitgaansgelegenheden, eettentjes en winkeltjes zijn. De boulevard van Laganas is voornamelijk bekend als uitgaansgebied. Agios Sostis is ongeveer 20 minuten lopen, dan kun je naar het bekende Cameo Island. Hierover in een volgende blogpost over Zakynthos zeker meer informatie!

Ik kan concluderen dat ik een heerlijke vakantie heb gehad op Zakynthos. Het hotel is top en ik raad het dan ook zeker aan, zelf zou ik er graag terugkomen. Ik vond zelf een week net iets te kort, maar ik heb er niet minder van genoten! Ik heb mij geen moment verveeld. Wij hebben niets te klagen gehad. De warmte, sfeer en het hotel zelf is gewoon prachtig.. en niet te vergeten het heerlijke eten.

b5f79ab0-a90a-47dd-8e49-9484a2495f91
By night

Wil je graag op vakantie naar Zakynthos en lijkt dit hotel je ook zo leuk? Je kunt Cavo Vezal boeken bij TUI. Klik op de link om direct de pagina te bekijken en eventueel te boeken! Voor meer informatie verwijs ik je door naar de Facebook pagina van het hotel. Mocht je vragen hebben of opmerkingen, dan zijn die zeker welkom!

Ben jij al in Cavo Vezal geweest? Dan ben ik heel erg benieuwd naar jouw ervaring!
Ga je naar Zakynthos en wil je leuke reistips? Klik dan hier om mijn blogpost te lezen.

Op de hoogte blijven van JustbyJennifer? Volg JustbyJennifer dan op Instagram en/of Facebook.

justbyjennifer

Blogger & Leerkracht.

Aanbevolen artikelen

15 Reacties

 1. Beste Jennifer,

  Wat leuk om te lezen, wij gaan over 2 weken heen en dankzij jouw blog hebben wij er nu nog meer zin in! Leuk om de foto’s te zien en de ervaring van het hotel te lezen. Gelukkig allemaal positief want het was toch even spannend om te boeken inderdaad. Fijn dat we dankzij jou meer informatie hebben dank je wel daarvoor.

  Groetjes Nienke

  1. Hoi Nienke,

   Dankjewel voor je reactie! Super leuk!! Ik ben heel positief en ik hoop dat je een hele fijne vakantie zult hebben. Denk van wel, hihi!

   Groetjes,
   Jennifer

 2. Leuk ik kijk uit naar de hoogtepunten van Zakynthos! Ga er binnenkort zelf heen!

  1. Dankjewel voor je reactie! Dan heb ik binnenkort zeker leuke tips voor je!

 3. Heel leuk gedaan ik blijf je zeker volgen ! En heb nu veel meer zin om er naar toe te gaan. Alleen moet ik nog 4 maanden wachten . Maar dan alsnog door jou blog is er duidelijkheid wat we kunne verwachten.

  Bedankt

  1. Dankjewel! Wat ontzettend leuk om te horen. Hopelijk heb jij over 4 maanden net zo’n leuke vakantie. Zeker iets om naar uit te kijken!

 4. Super leuk!, de blog is leuk geworden!, heb er nu extra veel zin in ondanks dat het nog 4 maanden wachten is, zag dat de eerste reviews ook online kwamen op tui. Lekker alle cocktails uitproberen! en vooral veel eten haha :). Komen vast nog wel meer reviews komende periode :). dank!

  1. Thanks voor je reactie Marc! Je vakantie gaat vast helemaal goed komen. Leuk!!! En geen dank!

 5. Heel leuk om alvast een voorproefje te krijgen, wij vertrekken vannacht! Dank je voor het delen van jouw ervaringen!

  1. Hi! Leuk bericht, Dankjewel!! Veel plezier en fijne vlucht!

 6. Wat een leuk geschreven stukje over Cavo Vezal! We hebben nu een nog betere impressie! Mooie foto’s en ook super leuk om wat bewegende beelden te zien!

  Een prachtig plekje om te genieten en te relaxen.

  Weet jij of er ook een sportschool aanwezig is? 🙂

  1. Hai Stephanie,

   Wat leuk om te lezen! Dankjewel. 🙂
   Het is heerlijk daar.

   Ik ben helaas geen sportschool tegen gekomen..

   Groetjes x
   Jennifer

 7. […] foto’s zijn genomen op het Griekse eiland Zakynthos en hotel Cavo Vezal. Binnenkort verschijnt er een blogpost met diverse hotspots en tips. Ben je nieuwsgierig? Houd […]

 8. […] gelezen, heb ik een hele fijne vakantie gehad op Zakynthos. Na het delen van het nieuwe hotel Cavo Vezal & mijn favoriete vakantie outfits, is het nu tijd om een aantal hoogtepunten van deze reis met […]

 9. […] gelezen, heb ik een hele fijne vakantie gehad op Zakynthos. Na het delen van het nieuwe hotel Cavo Vezal & mijn favoriete vakantie outfits, is het nu tijd om een aantal hoogtepunten van deze reis met […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d