Travel Hotspots: Zakynthos, Griekenland

Zoals jullie wellicht al eerder hebben gelezen, heb ik een hele fijne vakantie gehad op Zakynthos. Na het delen van het nieuwe hotel Cavo Vezal & mijn favoriete vakantie outfits, is het nu tijd om een aantal hoogtepunten van deze reis met jullie te delen en een paar praktische tips. Ben je nieuwsgierig? Lees dan snel verder..

Als je Zakynthos googelt of bekijkt op social media, kom je al prachtige foto’s tegen van het azuurblauwe water en de prachtige sightseeing plekken. Ik kan je vertellen dat Zakynthos echt een geweldige vakantie bestemming is. Het eiland is klein, maar net zo mooi als op de foto’s. Ik zou het persoonlijk een fotogeniek eiland noemen. Naast dat het eiland prachtig is, zijn de mensen aardig en gastvrij. En.. is het eiland ook nog redelijk betaalbaar! Ik zal in deze blogpost daarom een aantal leuke food en sightseeing hotspots met jullie delen, naast de praktische tips die ik hierbij zal vermelden.

Sightseeing Hotspot(s): Boot tour van Nefis Travel
Na een tijdje onderzoek gedaan te hebben op Google en Tripadvisor, kwam ik terecht bij Nefis Trafel. Tripadvisor is ideaal voor reviews en de juiste tour te vinden, ik noem Tripadvisor ook wel mijn beste vriend, hihi. Nefis verzorgt Nederlandstalige (en Engelstalige) excursies, zij hebben een groot aanbod, dus genoeg keuze. Wij hadden gekozen voor de VIP Tour Scheepswrak en Blauwe Grotten. Onze tour bestond uit een foto stop waarbij je uitkijkt op Kefalonia, een bezoek aan Shipwreck Beach per speedboat, een bezoek en zwemstop bij de Blauwe Grotten, een lunch stop bij Niko’s in Mikro Nisi (zelf betalen!) en een bezoek/zwemstop bij Xigia (spa) Beach. Door de onrustige zee konden wij helaas niet stoppen bij het Scheepswrak. Hierdoor hebben we een extra stop gemaakt bij een strand in de buurt. Erg goed opgelost door Nefis! Al deze plekken zijn echt hoogtepunten van Zakynthos en het is top dat deze gecombineerd worden in de tour per boot en bus. Xigia is heerlijk om te relaxen en het water blijkt ontzettend goed voor je huid. Er zit namelijk veel collageen in het water. Het blauwe water bij het Scheepswrak is adembenemend en de Blauwe Grotten zijn te gek! Het was dan ook een geweldige tour. De foto’s zullen voor zich spreken.

Deze tour is absoluut een aanrader, wij hebben dit telefonisch geboekt bij aankomst. Onze tickets werden zelfs bij het hotel bezorgd en kregen we informatie. Het voordeel van boeken bij Nefis is de expertise van de gids en het vervoer van en naar het vertrekpunt vanaf je hotel. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van twee boten, waardoor de excursie niet grootschalig is en je niet op een volle boot zit! Je mag ook zelf snacks en drinken meenemen en is de prijs- en kwaliteit verhouding echt top. Voor meer informatie verwijs ik je graag door naar de website van Nefis Travel. Je kunt daar ook terecht voor informatie over alle andere tours die zij aanbieden! Ik ben super enthousiast.

Sightseeing Hotspot: Shipwreck ‘Navagio’ Beach
Misschien ken je de foto’s wel, het Shipwreck gefotografeerd van bovenaf met de azuurblauwe zee op de achtergrond. Het uitzicht is werkelijk prachtig, maar het is wel een stuk wandelen en je moet zeker geen hoogtevrees hebben. Het is absoluut de moeite waard, maar doe wel voorzichtig. Mocht je op zoek zijn naar het adres, dan kun je in Google Maps simpelweg Navagio Beach typen en Google zal je de weg wijzen. Zelf ben ik niet tot het verste uitkijkpunt gekomen, ik vond het echt te hoog. Maar ik heb zeker een paar mooie foto’s kunnen nemen. Deze plek maakte deel uit van onze ‘eigen samengestelde’ autoroute. Over het huren van een auto later meer informatie.

Sightseeing Hotspot: Cameo Island
Cameo Island ligt in het rustige plaatsje Agios Sostis. Het is een klein privé eiland en is toegankelijk door middel van een houten loopbrug. Eenmaal op dit eilandje betaal je vijf euro toegang en krijg je een kaartje. Dit kaartje kun je vervolgens inwisselen voor een gratis drankje op het terras op Cameo Island. Naast het terras waar je uitkijkt op Laganas beach, kun je de andere kant oplopen voor een klein privé strand. Hier kun je even heerlijk relaxen. Ik ben er in het laagseizoen geweest, dus het was erg rustig. Maar deze plek blijkt in het hoogseizoen snel druk te worden, houd daar dus rekening mee. Het is zeker de moeite waard om deze plek te bezoeken als je op Zakynthos bent.

Sightseeing Hotspot: Zakynthos-Stad
Zakynthos-Stad is de hoofdstad van Zakynthos en ia zeker een bezoekje waard. Je vindt er diverse leuke winkeltjes, eettentjes en bezienswaardigheden. Je moet er wel rekening mee houden dat de winkels in Zakynthos-Stad andere openingstijden hebben. Zo zijn de winkels vaak tussen de middag en op zondag dicht. Ik raad je dan ook aan om lokaal even de openingstijden te checken. Wij hebben een halve dag besteed in Zakynthos-Stad. We zijn gaan winkelen, hebben geluncht en even heerlijk geslenterd door de Griekse straatjes. Zakynthos-Stad is erg gezellig en wij zijn zelfs erg goed geslaagd tijdens het winkelen. Voor de lunch hadden we ook een super leuke plek gevonden, totaal anders dan de rest. Wil je weten waar wij geluncht hebben? Lees dan snel verder na de foto’s, daar vertel ik je iets over de leuke Food Hotspot die wij ontdekt hebben!

Food Hotspot: Madisons in Zakynthos-Stad
Tijdens ons bezoek aan Zakynthos-Stad zijn we op zoek gegaan naar een leuk restaurant voor de lunch. Al snel wisten we waar we naar binnen wilden: Madisons. Dit restaurant zit aan de boulevard en is anders dan alle andere tentjes. Het valt op, omdat het een moderne en hippe uitstraling heeft. Het is niet zo authentiek en Grieks, maar heeft een iets luxere uitstraling. Binnen hebben zij bijvoorbeeld ronde leren banken. Het interieur heeft niet echt een Griekse uitstraling en dat vond ik juist wel interessant. Even iets anders op vakantie en een hotspot ontdekken is altijd leuk! Naast dat het eten lekker is, is het betaalbaar en een gezellige tent. Je krijgt standaard een glas water bij je bestelling, dat is erg prettig (zeker als het zo warm is!). Wij hadden allebei een heerlijke hamburger besteld, een cola en een freddochino (ijskoffie yummy!). Madisons is echt een aanrader, ik zou er zelf zeker terug komen. Wil je meer informatie over Madisons? Klik dan hier.Hamburger & Fries

Food Hotspot: Mambos Laganas
Wij kwamen Mambos spontaan tegen toen wij op zoek gingen naar een leuke strandtent. Bij Mambos kun je diverse gerechten bestellen, maar wij kozen ervoor om cocktails aan het strand te gaan drinken. De cocktailkaart is erg uitgebreid en qua prijzen redelijk voordelig (zeker als je de prijzen in Amsterdam gewend bent). Je betaalt momenteel voor een cocktail tussen de 5 en 7 euro. Qua cocktails hebben ze voor ieder wat wils, denk aan Mojito’s, Piña Colada’s en Caipirinha’s. Over het eten kan ik helaas niet oordelen, maar de cocktails waren voor die prijs goed. De mensen zijn ook vriendelijk, we hebben erg gelachen met een man. Ik weet niet zeker of hij de eigenaar is, maar hij kan een klein beetje Nederlands en houdt zelf een boekje bij met Nederlandse woorden. Erg leuk en gastvrij! Mambos is dus zeker een aanrader als je een cocktail aan het strand wilt drinken. Wil je beoordelingen lezen op Tripadvisor over Mambos? Klik dan hier.

Food Hotspot: Chillbox Laganas
Ons hotel zat op ongeveer 15 minuten loopafstand van de boulevard van Laganas.
Toen wij de buurt gingen verkennen liepen wij langs Chillbox. Chillbox staat bekend om de Frozen Yoghurt en laten wij dat nou erg lekker vinden! Bij Chillbox Laganas kun je kiezen uit twee soorten Frozen Yoghurt (en je mag ook proeven, dus doe dat vooral!). Daarna kies je zelf de toppings en betaal je per 100 gram. Je kunt het dus zelf zo lekker en zo duur mogelijk maken. Heb je dus trek in Frozen Yoghurt? Dan raad ik je zeker Chillbox aan. De vestiging van Laganas zit aan het eind van de boulevard, bijna direct aan het strand. Voor meer informatie over Chillbox klik hier.

img_2944-1.jpg

Praktische tips?
Na een aantal leuke hotspots met jullie gedeeld te hebben, is het tijd voor wat praktische tips. Zakynthos is een eiland waar je prima een auto kunt huren. Wij hebben dit voor 1 dag gedaan bij Majestic Car Rentals. Hier kun je een auto huren en van te voren zelfs online reserveren. Wij zijn er zelf naar toe gelopen en hebben voor 1 dag de Volkswagen Beetle Cabriolet gehuurd. We konden zeker een goedkopere auto huren, maar wij kozen ervoor om voor een dagje luxe uit ‘ons dak’ te gaan, hihi. Tip? Neem een auto oplader voor je telefoon van thuis mee, zo hoef je die niet te huren!

De luchthaven van Zakynthos is kleinschalig, er is dus niet zoveel te doen als op Schiphol. Ik raad je dan ook aan om ervoor te zorgen dat je iets bij je hebt om jezelf te vermaken. Daarnaast zijn er op diverse plekken stopcontacten te vinden, je moet wellicht wel even zoeken. Ik heb op de eerste verdieping bij de bankjes een stopcontact kunnen vinden. Altijd fijn om met een opgeladen telefoon en/of tablet het vliegtuig in te stappen.

Uiteraard zijn er nog veel meer leuke plekken op Zakynthos die je kunt bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan Keri (een rustiger deel in het zuiden van het eiland), schildpadden kijken en kun je genieten van de diverse kleine Griekse dorpjes. Als je bijvoorbeeld een auto huurt, zet dan niet je navigatie aan en ga lekker rijden. Je komt dan de meest aparte en leuke plekjes tegen! In Zakynthos is mij verteld dat wij (begin mei) nog in de rustigere periode zaten. Ik vond dit zelf fijn, omdat er hierdoor geen topdrukte was op de toeristische plekken.

Ben je dus op zoek naar een vakantie bestemming waarbij je stad, strand en activiteiten kunt combineren? Dan raad ik je Zakynthos zeker aan. Je zult je ogen uitkijken en je zeker vermaken.

Wil je Griekenland verder ontdekken? Kijk dan zeker even op deze blog van Judith van Reiswijven. Zij deelt 7 tips voor een waanzinnige stedentrip naar Athene.

Op de hoogte blijven van JustbyJennifer? Volg JustbyJennifer dan op Instagram en/of Facebook.

justbyjennifer

Blogger & Leerkracht.

Aanbevolen artikelen

1 Reactie

  1. […] ik heel erg benieuwd naar jouw ervaring! Ga je naar Zakynthos en wil je leuke reistips? Klik dan hier om mijn blogpost te […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d