Food Hotspot: BRASA Bar&Kitchen

Vind je het ook zo fijn om uit te kijken naar een heerlijk avondje tafelen of een gezellige terrasje te pakken, maar wil je een keer een andere plek proberen? Dan heb ik dit keer een hele leuke Food Hotspot voor jou! Dit keer deel ik namelijk één van mijn favoriete restaurantjes in mijn woonplaats Purmerend: Brasa Bar&Kitchen.

Brasa Bar&Kitchen is gevestigd in Purmerend en in de Middenbeemster. Bij beide locaties heb ik al een aantal keer heerlijk gegeten en op het terras gezeten. Dus ik kan zeker zeggen dat deze plek een aanrader is. Bij Brasa hangt altijd een gezellige sfeer en het voelt erg gastvrij. Beide locaties verschillen wel van elkaar, de locatie in de Middenbeemster is bijvoorbeeld meer geschikt voor evenementen zoals een babyshower of als trouwlocatie, maar ook daar kun je heerlijk tafelen. Het concept is uiteraard hetzelfde. Qua inrichting zijn beide locaties modern, maar sfeervol. Zodra je binnenkomt weet je gewoon zeker dat je hier wilt eten. Meestal reserveer ik wel van te voren zodra ik weet dat ik graag bij Brasa wil eten, zodat ik verzekerd ben van een tafeltje. De service bij Brasa is ook prima, er wordt regelmatig gevraagd of alles naar wens is en het is niet over de top. Daarnaast is het personeel vriendelijk en behulpzaam.

De menukaart wisselt om de zoveel tijd en dit zorgt ervoor dat ik hier regelmatig terug kom. Zelf vind ik het namelijk leuk om diverse restaurants uit te proberen, maar voor Brasa maak ik graag een uitzondering. Wat ik kenmerkend vind aan de menukaart, is dat het heel divers is. Er is voor ieder wat wils. Er staan veel vlees en vis gerechten op de kaart en een aantal gerechten die anders zijn. Hierdoor heb je veel keuze, zelfs bij de voor- en nagerechten is hier rekening mee gehouden.
Soms is het moeilijk kiezen, maarja dan heb je zeker een reden om weer terug te komen! Naast de uitgebreide menukaart heeft Brasa ook een heerlijke drankenkaart, denk aan drankjes als Gin Tonic, Limonsecco en diverse andere cocktails.

Als ik bij Brasa ga eten met vrienden en/of familie dan kiezen wij er meestal voor om een starter (om te delen) of voorgerecht te nemen. Drie gangen bij Brasa is namelijk wel een aanrader, het eten is namelijk top. Zelf vind ik de carpaccio met truffel als voorgerecht erg lekker, maar als starter kies ik vaak voor de nacho’s of het broodplankje om te delen. Zoals ik al eerder zei, is er veel keuze bij Brasa. Wel betrap ik mijzelf erop dat ik altijd hetzelfde hoofdgerecht bestel, de Meat Lovers plate. Je krijgt dan diverse kleine stukjes vlees. Erg lekker. Ik ben een liefhebber van vlees en zeker bij Brasa. Het vlees is daar ontzettend mals en goed bereid op de Josper. Ik kijk hier altijd naar uit als ik daar ga eten. Het toetje wisselt wel eens. De laatste keer heb ik de Red Velvet cake geprobeerd, maar buiten de kaart om hebben ze ook de ‘Chocolate Dream.’ Een echt chocolade spektakel om te delen, maar wel machtig. Nieuwsgierig naar de Chocolate Dream? Klik dan hier om het filmpje te bekijken of klik op de laatste foto hieronder.

Zoals je hebt gelezen raad ik Brasa Bar&Kitchen aan, omdat je er heerlijk kunt eten en het een gezellige plek is. Ik heb in deze blogpost voornamelijk over het diner geschreven, maar je kunt er ook zeker terecht voor een lunch, high tea of een borrel. Brasa Bar&Kitchen Purmerend staat zelfs in de top 100 van de beste terrassen van Nederland in 2018. Mocht je dus in de buurt zijn van de Middenbeemster of Purmerend, dan zou ik er dus zeker naar toe gaan.

Brasa Bar&Kitchen Purmerend is gevestigd aan de Koemarkt nr. 25 en is 7 dagen per week geopend. De locatie in de Middenbeemster is gevestigd aan de Rijperweg nr. 83 en is 6 dagen per week geopend. Wil je meer te weten komen over Brasa Bar&Kitchen? Klik dan hier voor meer informatie of neem een kijkje op de Facebookpagina!

Ben je wel eens bij Brasa Bar&Kitchen geweest? Dan ben ik benieuwd naar jouw ervaring! Je kunt jouw reactie achterlaten in de comments.

Op de hoogte blijven van JustbyJennifer? Volg JustbyJennifer dan op Instagram en/of Facebook.

justbyjennifer

Blogger & Leerkracht.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: