Hotel Hotspot: Meliá Plaza Valencia

Het is tijd voor weer een leuke hotel hotspot op JustbyJennifer. Dit keer deel ik met jullie het prachtige Meliá Plaza hotel in Valencia, waar ik afgelopen zomer ben geweest. Waarom dit hotel zo bijzonder is en de moeite waard, vertel ik je in deze blogpost. Dus ben je nieuwsgierig en ben je misschien op zoek naar een goed hotel in Valencia? Lees dan snel verder..

Het Meliá Plaza hotel is een viersterren hotel gelegen aan Plaça de Ayuntamiento, ook wel het Stadhuisplein. Het hotel doet chique aan en is gevestigd in een prachtig gebouw.
Bij binnenkomst word je hartelijk ontvangen, altijd begroet en staat het personeel ook goed voor je klaar bij enkele problemen. (Zoals ik natuurlijk had, want de kluis in de kamer ging niet open, omdat ik de verkeerde code had ingevoerd, hihi slim Jen!).  Ik heb geen gebruik gemaakt van het ontbijt en restaurant, hier kan ik dus geen oordeel over vellen. Wel kan ik je vertellen dat alles er goed en verzorgd uit zag.

In het hotel kun je gebruik maken van diverse faciliteiten. Denk aan roomservice, een dakterras met jacuzzi (heerlijk!), een mini sportschool met sauna en (goede!!) gratis wifi. Dit zijn zeker een aantal fijne faciliteiten voor een hotel in de binnenstad van Valencia. De jacuzzi op het dak is mijn favoriet, hier was ik elke dag te vinden. Ik heb geen drukte ondervonden, het werd goed schoon gehouden en je had een prachtig uitzicht over de stad. Oja.. had ik al gezegd dat er ook heerlijke ligbedden zijn en je handdoeken van het hotel kunt gebruiken? Ideaal dus om af te koelen en tot rust te komen tijdens een citytripje naar Valencia.

In dit hotel had ik de Melia room geboekt en verbleef ik in kamer 303. Het was een mooie en ruime kamer, wat ik hartstikke fijn vond. Het bed lag heerlijk en er was een mini balkon aanwezig. We keken hierdoor uit op Plaça de Ayuntamiento, erg leuk om even mensen te kijken op dit drukke plein. Nu zul je misschien verwachten dat je dan geluidsoverlast hebt, maar hier heb ik geen last van gehad. Zelfs niet van de mensen in het hotel. Het hotel zelf noemt de kamers ook ‘soundproof’ en dit maken ze waar. Altijd fijn om rustig te slapen in een hotel en geen overlast te hebben!
Naast het fijne bed, is de kamer ook voorzien van een (gratis) kluis, airco, een gevulde minibar (met twee gratis flesjes water) en een badkamer met genoeg handige mini’s. Denk aan een kam, make-upremover en zelfs een tandenborstel. Ze denken echt overal aan! Het enige kleine puntje wat ik kon vinden in de kamer was de opbergruimte van de kleding, voor mijn gevoel was dat net te klein. Maar, dit kan ook liggen aan het feit dat ik wel 15 outfits had ingepakt voor een 6-daagse trip, hihi.

De ligging van dit hotel is geweldig en dit meen ik ook echt. Veel populaire bezienswaardigheden zijn namelijk op loopafstand, zoals: De Kathedraal, La Lonja, de (streetart) wijk El Carmen en de grote winkelstraat Calle de Colón. Dit is maar een klein aantal, maar er is veel meer op loopafstand! Mocht je niet willen lopen, dan stoppen er genoeg bussen rondom Plaça de Ayuntamiento. Je kunt bijvoorbeeld de bus pakken naar de diverse stranden en naar het bekende Ciutat de les Arts i les Ciències. Deze twee locaties zijn wel iets verder weg dan de andere bezienswaardigheden, de bus pakken is gelukkig makkelijk in Valencia en is ook niet duur. Een enkele reis koop je al voor 1,50.

Uiteraard draait het niet alleen om de loopafstand en de verbinding met het openbaar vervoer, het hotel ligt namelijk ook geweldig ten opzichte van leuke (toeristische) winkeltjes, mini supermarkten en heerlijke restaurantjes. Binnenkort zal ik een aantal leuke food hotspots met jullie delen op mijn blog, want ik heb natuurlijk heerlijk gegeten in Valencia! Dit houden jullie nog te goed van mij.

Het Meliá Plaza hotel is gevestigd aan Plaça de Ayuntamiento nr. 4 en is goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de taxi. Met de taxi kost het ongeveer 20 euro om vanaf de luchthaven naar het hotel te gaan. Terug is goedkoper, reken dan op ongeveer 14 euro. Natuurlijk ligt het er wel aan hoe druk het is in de stad, deze prijzen zijn daarom onder voorbehoud.

Mocht je op zoek zijn naar de ideale uitvalsbasis in Valencia met een goede prijs/kwaliteit verhouding, dan raad ik je het Meliá Plaza hotel absoluut aan. Relaxen op het dakterras, veel bezienswaardigheden op loopafstand en eten in top restaurants in de buurt. Ik zeg doen! Ben je nieuwsgierig en wil je meer informatie over dit hotel? Klik dan hier.

Heb je vragen en/of opmerkingen over dit hotel, laat dan je reactie achter in de comments!

Op de hoogte blijven van JustbyJennifer? Volg JustbyJennifer dan op Instagram en/of Facebook.

justbyjennifer

Blogger & Leerkracht.

Aanbevolen artikelen

2 Reacties

  1. […] Mocht je nog op zoek zijn naar de ideale uitvalsbasis in Valencia, dan raad ik je aan mijn vorige blogpost te […]

  2. […] om te bezoeken! Wil je toevallig wat leuke tips over Valencia? Lees dan mijn blogpost over het hotel en/of de Food Hotspots in […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d