Food Hotspot(s): Valencia, Spanje

Lekker eten is voor mij een must op vakantie en lekker eten kun je zeker in Valencia! Misschien ga jij binnenkort ook naar Valencia en ben je op zoek naar een leuke food hotspot? Dan ben je hier aan het juiste adres. Ik zet de leukste plekjes voor jou op een rijtje!

Kaikaya
Kaikaya is een Braziliaans-Japans restaurant, ze serveren hier brunch en diner. Zelf heb ik hier twee keer gedineerd, dus ik kan geen oordeel geven over de brunch. Het restaurant zelf is ontzettend knus, maar ook chique ingericht. De Braziliaanse en Japanse sferen zijn in de inrichting opgenomen en dat maakt Kaikaya uniek. Het personeel is ontzettend gastvrij en vriendelijk. Je krijgt uitleg over de gerechten en niets is teveel. Ze staan voor je klaar en zorgen dat alles naar wens is. Service staat bij hun voorop en dat is te merken. Zelf eet ik geen vis en schaaldieren, dus het was voor mij best spannend of ze iets voor mij op de kaart zouden hebben. Maar dit was er zeker! Er staan een aantal heerlijke vlees- en vegetarische gerechten op het menu. Ik moet eerlijk zeggen, alles wat ik geproefd heb, was ontzettend lekker. Mijn favoriet was de Samba Gaucho (foto 2), maar de foto’s zullen voor zich spreken.

Bij Kaikaya kun je voor een shared dining concept kiezen, maar dit hoeft natuurlijk niet. Wij deden dit wel en waren voldaan bij ongeveer 3 gerechten per persoon. Daarnaast hebben we genoten van een heerlijke cocktail en de lekkere toetjes die zij serveren. Alles is top bij Kaikaya en ik raad het dan ook zeker aan. Kaikaya is gevestigd aan Plaza del Ayuntamiento nr. 10 en is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Los Gómez Taberna
In Spanje mag een tapasavond natuurlijk niet ontbreken, al snel kwamen we terecht bij dit restaurant: Los Gómez Taberna. Een modern restaurant met een vleugje chique. De prijs en kwaliteit zijn bij dit restaurant goed in verhouding, je kunt er heerlijk eten tegen een goede prijs. Mocht je geen tapas willen eten, is dit ook mogelijk. Zo hebben zij bijvoorbeeld een drie gangen menu voor 16,80. Het menu is heel divers en er staan heerlijke gerechten op om samen te delen als je voor de tapas kiest. Het is een ware proeverij! Bij dit restaurant hebben we ook Agua de Valencia gedronken, erg lekker! Dit is een soort van Sangria, alleen dan met sinaasappelsap. Naast het goede eten is het personeel ook erg vriendelijk en behulpzaam. Wat ik zelf als prettig heb ervaren, is de rust in dit restaurant. Het zit snel vol, maar er heerst echt een rustige sfeer, waardoor je prima kunt dineren.
Ik raad dit restaurant dan ook echt aan als je een avond tapas wilt eten in Valencia!
Los Gómez Taberna is gevestigd aan Calle Correos nr. 10.

Ontbijt Food Hotspots!
Als je buiten de deur wilt ontbijten in Valencia zijn er genoeg leuke tentjes, maar kun je ook met gemak een broodje halen bij de supermarkt om de hoek. Het is maar net waar je zelf naar op zoek bent! Wij hebben het afgewisseld tijdens onze reis en daarom deel ik nu drie leuke ontbijt hotspots.

Twee van mijn favoriete tentjes zijn La Manera Coffee & Cocktails en La Rollerie. Je kunt bij beide erg uitgebreid ontbijten en er is veel keuze. Bij La Manera koos ik voor pancakes met banaan & Nutella en bij La Rollerie ging ik voor een yoghurt bowl. Heerlijk die afwisseling, maar ook erg lekker. Beide restaurants zijn ook goed qua prijs/kwaliteit verhouding en liggen in de buurt van Plaza Del Ayuntamiento. Het leuke aan deze hotspots zijn de terrasjes. Met het heerlijke weer in Valencia kun je namelijk prima buiten ontbijten, het is een goede start van je dag! La Rollerie heeft meerdere vestigingen in Valencia, op de website zijn de vestigingen te vinden. La Manera Coffee & Cocktails ligt aan Carrer de Moratín nr. 13.

Mocht je niet uitgebreid willen ontbijten, maar wel lekker? Dan raad ik je aan om langs de Mercado Central te gaan. Dit is een grote overdekte markthal met allerlei etenswaar. Er zijn hier diverse bakkertjes te vinden, maar ook de groenteboer met fruitsapjes. Denk erom, de markt is gesloten op zondag! Je vindt de Mercado Central aan Plaça de la Ciutat de Bruges in Valencia, nabij La Lonja.

Eten op het strand in Valencia
Valencia is een prima stad om tijdens een citytrip een bezoek te brengen aan het strand. Naast de enorme stranden zijn daar genoeg leuke food hotspots te vinden en ik heb er twee voor jou gevonden die je wellicht niet wilt missen!

Marina Beach Club is een restaurant, strandtent en uitgaansgelegenheid in één. Je kunt eten in het restaurant, uitgaan in de aangesloten (openlucht) club, maar ook een bedje huren aan het privé zwembad en strand. Het is dus ideaal te combineren met een avondje uit en/of een dagje strand.
Het is wel handig om van te voren een reservering te maken, het kan nogal druk worden.
Gelukkig hadden wij op tijd gereserveerd en hadden we een plek op het terras.

Het restaurant heeft een uitgebreide menukaart, je kunt er zelfs sushi eten als je dit zou willen.
De prijzen verschillen per gerecht, voor wat wij bestelden vond ik de prijs/kwaliteit verhouding goed. We hebben heerlijk op het terras gezeten en het eten was lekker. De service is wel iets onpersoonlijker in dit restaurant, maar verder kun je hier dus prima eten! Oja, vergeet geen toetje te bestellen, want die zijn echt verrukkelijk! De Marina Beach Club ligt aan Carrer Marina Real Juan Carlos I en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en/of taxi.

Deze laatste strand Food Hotspot mag echt niet ontbreken op mijn lijstje: La Más Bonita Patacona. Deze leuke hotspot ken je misschien wel al van Instagram of van andere bloggers, dit tentje komt vaak voorbij en ik begrijp nu heel goed waarom. La Más Bonita is een gezellige hotspot aan het strand waar je goed kunt eten tegen prima prijzen. Daarnaast is het heel knus en gezellig ingericht, je krijgt er echt een vakantiegevoel van en dat mag ook wel als je op vakantie bent! In de middag heb ik genoten op het terras van een heerlijke Caramel frappé met daarbij een chicken club sandwich. Het was best veel, maar erg lekker. Je zult geen spijt krijgen van een bezoek aan La Más Bonita. Er is voor ieder wat wils als je op het menu kijkt. Wij hebben 20 minuten moeten wachten om een plekje te bemachtigen, dus ik raad je aan om van te voren te reserveren.

Mocht je op het strand liggen? Dan hebben zij zelfs nog een kleine bar op het strand, hoe leuk is dat! La Más Bonita ligt aan het strand van Patacona, het exacte adres is: Paseo Marítimo nr. 11. Dit restaurant heeft wel meerdere vestigingen in Valencia, ik raad je daarom aan de website raad te plegen voor de dichtstbijzijnde locatie.


Hopelijk heb je na het lezen van deze blogpost wat leuke ideeën op gedaan voor een bezoek aan Valencia, misschien heb je zelfs nu al honger.. hihi! Mocht je nog op zoek zijn naar de ideale uitvalsbasis in Valencia, dan raad ik je aan mijn vorige blogpost te lezen.

Op de hoogte blijven van JustbyJennifer? Volg JustbyJennifer dan op Instagram en/of Facebook.

justbyjennifer

Blogger & Leerkracht.

Aanbevolen artikelen

1 Reactie

  1. […] Wil je toevallig wat leuke tips over Valencia? Lees dan mijn blogpost over het hotel en/of de Food Hotspots in […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d