Travel hotspots: Lissabon

Ben je op zoek naar leuke tips voor in Lissabon? Dan ben je bij deze post aan het juiste adres. Ik zet mijn leukste ervaringen voor jou op een rijtje!

1. Een ritje met tram 28
Als je in Lissabon bent, mag een ritje met tram 28 absoluut niet ontbreken. Lijn 28 zorgt ervoor dat je een groot deel van de stad ziet, de tram gaat namelijk door diverse wijken van de stad. Je kunt op de route uitstappen, maar dit raad ik je niet aan. De tramrit is ontzettend leuk en het is lastig om weer opnieuw in te stappen vanwege de drukte. Gedurende deze rit kun je ook inspiratie op doen voor plekken die je nog wilt bezoeken, dus dat is natuurlijk mooi meegenomen. Ik heb ervoor gekozen om bij de eindhalte van tram 28 in Campo Ourique te beginnen, hier is het minder druk en is de kans op een zitplaats groter. Denk er wel om dat je tram 28 in de ochtend plant, anders wordt het enorm druk en zul je lang moeten wachten. Bij de halte Martim Moniz zul je uitstappen en kun je rest van historisch Lissabon gaan beleven!

2. Met de trein naar Cascais en surfen
Buiten Lissabon zijn ook een aantal leuke plekken te vinden. Het openbaar vervoer is goedkoop en prima geregeld, je bent daarom zo in een andere plaats. Ideaal om je stedentrip of vakantie uit te breiden. Wij hebben een bezoek gebracht aan Cascais, een badplaats. Cascais heeft mooie stranden en een heerlijk centrum(pje) waar je kunt vertoeven. Ideaal voor een dagje strand dus. Reken er wel op dat Cascais iets duurder is dan Lissabon zelf, maar het blijft betaalbaar. Een vriendin van mij heeft ervoor gekozen om een surfles te volgen bij Surf school Cascais. Portugal staat bekend om de surf stranden. Mocht je interesse hebben om te surfen, dan raad ik dit zeker aan. Het is niet duur, je surft in een groep en wordt opgehaald in Cascais om een ander strand in de buurt op te zoeken. Wij gingen naar Carcavelos en dit was heerlijk. Zelf heb ik niet meegedaan, surfen is niet helemaal mijn ding, maar ik kon gewoon mee. Tja, wat heb ik gedaan? Je raadt het vast al, chillen op het strand, hihi. Ook geen straf!

3. Met de trein naar Belém
Belém ligt net buiten Lissabon en is bereikbaar met de trein. Na een kort ritje stap je al uit in het prachtige Belém. Hier vindt je een aantal mooie bezienswaardigheden, denk aan de brug over de Taag, de Torre van Belém, Padrão dos Descobrimentos, Palácio Nacional da Ajuda en in het stadje kun je de beste Pastéis eten. Je kunt je hier zeker een paar uur goed vermaken. Wij hebben hier wel veel gelopen, dit was voor ons prima te doen. Het was ontzettend leuk om Belém zo te ervaren.

4. Miradouro’s van Lissabon
Een Miradouro is niets anders dan een mooi uitkijkpunt over de stad, Lissabon heeft er een aantal. Persoonlijk heb ik twee favorieten en die deel ik nu met jullie: Miradouro de Santa Luzia en Miradouro de S. Pedro de Alcantâra. Uiteraard zijn de andere ook prachtig, maar ik heb ze niet allemaal bezocht. Deze twee zijn bij mij favoriet, omdat ze in leuke wijkjes liggen, waar je weer veel kunt zien en beleven. Mocht je alle Miradouro’s willen bezoeken, dan raad ik je aan Google te gebruiken om ze allemaal te vinden! Tip? Bij Miradouro de S. Pedro de Alcantâra kun je ook het speciale trammetje vinden dat omhoog klimt, zodat je niet het hele stuk omhoog hoeft te lopen. Alhoewel ik de klim uitdaging wel aan ging, hihi.

5. Leuke wijken
Er zijn ontzettend veel leuke wijken in Lissabon, ik heb mij geen moment verveeld of onveilig gevoeld. De typische wijkjes en foto’s van Lissabon kun je ook prima vinden in de rustigere delen van de stad. Vlakbij het monument van Marques de Pombal vind je een wijk met een luxueuze winkelstraat, maar als je doorloopt richting Anjos en Arroios kom je al in de typische Lissabon straatjes terecht. Hier vind je minder toeristen en kun je dus rustig slenteren en zelfs leuke foto’s maken! Wil je echt het oude centrum zien van Lissabon, dan is de Bairro Alto toch wel de place to be. In de avond wordt daar muziek op straat gespeeld en je merkt wel dat deze wijk erg populair is onder toeristen. Je zult hier in de buurt Pink Street vinden en zelfs een stilstaand trammetje om toeristische foto’s te maken.

6. Looproute tip
Zelf hebben wij een echte wandeldag gepland, dit was best pittig. Lissabon is namelijk een stad gebouwd op heuvels en er is dus veel hoogteverschil. Wel gezond om veel te lopen, maar bereid je voor dat je ook rust momenten zult moeten plannen. Ik deel met jullie nu de route die wij gelopen hebben.

Wij begonnen bij de halte Martim Moniz, we stapten hier uit na een ritje gemaakt te hebben met tram 28. Vervolgens zijn wij gaan lunchen bij Nicolau. Daarna gingen we eerst naar Arco do Castelo om vervolgens naar Miradouro de Santa Luzia te gaan. Na een paar foto stops, zochten we via Google maps de boulevard (het strand) op en zijn we daar naar toe gelopen. Vanaf de boulevard kwamen we namelijk terecht bij het bekende Praça do Comércio. Ten slotte liepen we vanaf daar door naar Pink Street en zijn we lekker gaan dwalen in de Bairro Alto.

Dit was een impressie van een leuke looproute. Het was een vermoeiende route, maar wauw. Wat was dit tof. We hebben die dag zoveel gedaan, gezien en beleefd. Er staan nu natuurlijk geen adressen bij, maar Google maps was onze beste vriend. Stippel van te voren de slimste route uit en daarna ga je met Google maps navigeren.. en als je verdwaalt? Geen probleem. Het is super leuk om eventjes te dwalen in een vreemde, maar mooie stad.

7. Praktische tips
In Lissabon is het openbaar vervoer goed geregeld, zelfs vanaf de luchthaven kun je prima met de metro of bus. Ik raad je aan om van te voren eerst goed na te denken hoeveel je van het OV gebruik gaat maken, voordat je een kaartje koopt. Wij hebben eerst een enkele reis naar ons hotel genomen en vervolgens per dag gekeken, het is namelijk betaalbaar!
Het eten in Lissabon is top, het is absoluut niet duur en je kunt er zeker goed eten. Ik heb in mijn vorige blogpost een aantal leuke plekken op een rij gezet die zeker de moeite waard zijn.
Ook hadden wij in Lissabon een goed hotel, erg centraal, niet duur en gezellig. Ik verbleef in het HF Fénix Music Hotel en hier heb ik ook een uitgebreide blogpost over geschreven. Dus mocht je op zoek zijn naar een goed hotel met zelfs een heerlijk ontbijt? Klik dan hier om inspiratie op te doen!

Hopelijk heb je na het lezen van deze blogpost een aantal leuke ideeën op gedaan! Lissabon is echt een geweldige stad en zeker de moeite waard. Ik wil snel weer terug! Mocht je nieuwsgierig zijn naar meer foto’s? Op Instagram heb ik meer foto’s van mijn reis staan.

Wil je meer leuke reistips? Collega blogger Renee van AapNootReis heeft een lange periode in Lissabon gewoond. Zij kan je voorzien van de beste reisadviezen en andere leuke tips!

Op de hoogte blijven van JustbyJennifer? Volg JustbyJennifer dan op Instagram en/of Facebook.

justbyjennifer

Blogger & Leerkracht.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d