Food Hotspot: Moak Pancakes 2.0 om

Twee jaar geleden schreef ik een enthousiaste blogpost over MOOK Pancakes, één van mijn favoriete pancake hotspots in Amsterdam. MOOK is nu Moak en heeft een aantal aanpassingen gedaan in o.a. het menu en het interieur. Als Moak liefhebber werd ik uitgenodigd door Moak om weer eens een kijkje te nemen en dat heb ik natuurlijk gedaan..

Moak (afgeleid van Mokum) is een Food hotspot in Amsterdam, er zijn twee locaties (verderop laat ik je weten waar!). Je kunt hier terecht voor zowel ontbijt, brunch als lunch. Beide locaties zijn zeven dagen per week geopend. Deze hotspot is nog altijd druk bezocht, het kan dus zijn dat je even in de rij moet staan. Ze doen niet aan reserveringen, maar het is zeker de moeite waard. De pancakes die je bij Moak zult eten, zul je niet snel vergeten. Het is pure verwennerij. Ik ben er al een aantal keer geweest en ze hebben mij nooit teleurgesteld. Dus mocht je in de buurt zijn, sla deze hotspot dan echt niet over.

Moak heeft nog steeds mellow Urban vibes, maar ze hebben het interieur bij beide locaties kleurrijker gemaakt. Stiekem mag ik het wel instawaardig noemen. De pancakes zijn lekker en mooi, maar het interieur mag er zeker ook zijn! De tafels en stoelen hebben iets weg van de meubels die je wel eens op school ziet (Ja, deze juf voelt zich thuis, haha!). De kussentjes maken het weer knus samen met de vele planten die er zijn, maar.. de neonletters op de muur maken helemaal af. Het geeft net die extra touch. Bij beide locaties zijn de neonletters aanwezig. Ze hebben allebei wel een andere tekst, maar erg leuk. Stiekem wil je daar gewoon op de foto! Natuurlijk heb ik dat ook gedaan.

Ik vind Moak echt een gezellige plek om te lunchen. Mocht je geen pancake liefhebber zijn, niet getreurd. Moak heeft ook een aantal andere gerechten op het menu staan. Denk dan aan salades, yoghurt bowls en avocado gerechten. Bij Moak kun je ook eten als je van een Vegan lifestyle houdt. Moak serveert o.a. Vegan gerechten en heeft zelfs een aantal Vegan pancakes suggesties. Helaas kan er geen rekening gehouden worden met gluten. De pancakes bij Moak zijn wel suikervrij, gemaakt met tarwebloem en er wordt gebruik gemaakt van biologische karnemelk of amandelmelk (Vegan). Bij de Vegan pancakes zit er zelfs 1 gram saffraan in het beslag om de pancakes een speciale touch te geven.

Ik kan uit ervaring zeggen dat Moak mij nog nooit teleurgesteld heeft. De afgelopen keren dat ik hier ben geweest, heb ik The G.O.O.D Morning (Deluxe), de Supa Dupa en de Rich and Famous geprobeerd. Als je aan mij vraagt welke het lekkerste was, dan kan ik niet kiezen. Ze zijn alle drie op hun eigen manier lekker, speciaal en zeker niet saai om te eten! Het is net in welke special jij trek hebt! De laatste keer koos ik voor The Rich and Famous pancake stack. Een prachtige stack met pancakes opgemaakt met: Griekse yoghurt, granola, divers fruit, kaneel, Canadese Maple Syrup, King Medjoul dadels, pistache noten, eetbare bloemen en passievrucht.

Er is zoveel variatie dan je er zeker vaker kunt terugkomen om iets anders te proberen.
Mocht je echt even iets out of the box willen kiezen? Ga dan voor The Golddigger. Moak beschrijft deze pancake als: “Stack met 3 blauwe bessen pancakes, een grote bol Saffraan pistache ijs (ons geheime recept), bedekt met gesmolten natuurlijke Ruby (roze) chocolade, hierop 3 bladgoud blaadjes van 22 karaat goud. Bramen, frambozen, eetbare bloemen, pistache noten, gekarameliseerde ananas in Canadese Maple Syrup, met een glas Luc Belaire Rosé champagne on the side. Geserveerd in stijl op een Versace bord met gouden Versace bestek.” Deze pancake stack is maar liefst 100 euro! De Golddigger heb ik zelf  niet geprobeerd, dus helaas kan ik jullie niet vertellen hoe deze smaakt!

Uiteraard zijn niet alle pancakes zo duur. Ik vind de prijs/kwaliteit verhouding bij Moak prima! Je krijgt veel, het is kwalitatief goed en lekker. Op de menukaart kun je een betere impressie krijgen van de prijzen die Moak hanteert. Zoals je leest is Moak dus zeker een hotspot die de moeite waard is en waar je ook nog eens gezellig en lekker kunt eten! Ik ga hier zeker nog vaak terugkomen. Tip? Ben je bij Moak.. probeer dan ook zeker een healthy slowjuice!

Moak heeft momenteel twee locaties in Amsterdam: Moak West (De Clerqstraat 34H) & Moak City Center (Jodenbreestraat 144). Beide locaties zijn 7 dagen per week geopend. Wil je meer informatie over Moak Pancakes? Klik dan hier.

Ben je al eens bij Moak Pancakes geweest dan ben ik benieuwd naar jouw ervaring! Opmerkingen en/of vragen zijn natuurlijk ook altijd welkom.

Op de hoogte blijven van JustbyJennifer? Volg JustbyJennifer dan op Instagram en/of Facebook.

justbyjennifer

Blogger & Leerkracht.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d