Food Hotspot: Ellis Gourmet Burger Amsterdam

“The best burger in town!” Dit is waar Ellis Gourmet Burger mee adverteert op het raam bij de locatie in de Gravenstraat in Amsterdam. Best burger? Nou daar ben ik dan wel benieuwd naar! Dit was zeker wel het proberen waard. Wat mijn ervaring is, dat lees je in deze blogpost.

Ellis heeft diverse vestigingen in Nederland, België en Frankrijk. De naam ‘Ellis’ verwijst naar Ellis Island in New York, het is hun motto om de kwaliteit burgers van Amerika naar Europa te halen. Ze serveren daarom graag de beste burgers en proberen steeds weer iets nieuws uit. Je zult dus veel nieuwe dingen op het menu tegenkomen. Als je dan ook naar het menu kijkt, zul je zien dat er veel keuze is. Wat mij persoonlijk aanspreekt is dat er veel variatie is, zowel in smaak als in stijl. Ze hebben naast vlees namelijk ook vegan en veggie opties. Ideaal als je trek hebt in een burger, maar uit eten gaat met iemand die geen vlees eet. Super handig!

Ellis in de Gravenstraat heeft een knusse uitstraling met een stadse vibe. Je kunt hier goed zitten om even lekker te tafelen. Deze locatie zit midden in het centrum van Amsterdam. De winkels, bepaalde bezienswaardigheden en uitgaansgelegenheden zijn vrijwel om de hoek. Een snelle hap of iets langer tafelen, het kan allemaal.

Nu ben je vast benieuwd naar mijn ervaring. Wat vond ik van het eten en wat heb ik getest? Ik ben begonnen met het delen van twee starters, vervolgens een burger en natuurlijk kon ik het toetje niet overslaan. Ik vond het erg moeilijk om een keuze te maken, omdat er zoveel variatie op de kaart staat. Gelukkig was het personeel zo vriendelijk om mij te helpen en te adviseren wat zeker de moeite waard was.

De starters waar ik mee begon, waren de Parmesan Potato Churros en de Sticky Flower Wings (Vegan). Terwijl ik dit schrijf, loopt het water alweer in mijn mond, omdat ik terug denk aan dit lekkers. De Parmesan Potato Churros bestond uit een paar lange stukjes aardappel, gevormd als een echte churro. Hierover zat rozemarijn en parmesaanse kaas, er zat ook nog een dipsausje bij van rozemarijn. Dit was echt ontzettend lekker, een kleine portie, maar zeker genoeg om als starter te bestellen. Het was voor mij een soort van dikke friet, maar net iets specialer.
De Sticky Flower Wings vond ik zelf fantastisch. Je moet je voorstellen dat dit stukjes bloemkool zijn omringd door een pittige saus, sesam en peterselie. Dit waren net echte chicken wings, alleen dan zonder de chicken, hihi. Oprecht heel lekker!!

Als hoofdgerecht hebben we twee burgers besteld. (Maak je niet druk, ik heb ze niet allebei opgegeten, ik had gezelschap!). We hadden The Funky Chicken 2.0 en de Ellis Special 2.0 besteld. Helaas kan ik je niet iets vertellen over de Funky Chicken, maar ik hoorde dat het erg heeft gesmaakt.

Persoonlijk vond ik de Ellis Special 2.0 ook erg smakelijk. De burger was van lekker vlees en het was rijkelijk belegd. Uiteraard zat er ook de speciale Ellis saus overheen. Het broodje was vers en anders dan het gemiddelde hamburgerbroodje, dit gaf net die extra touch, helemaal top! De burger was een grote hap, maar zeker lekker. Als ‘side’ hebben we de onion rings en de zoete aardappelfriet besteld. Ook dit smaakte prima. De foto’s zullen voor zich spreken.

Als laatste hebben we natuurlijk ook een toetje geprobeerd. Twee verschillende zelfs. We kozen voor de Blueberry Layered Pie (Vegan) en de cheesecake. Beide een feestje om te zien en zeker lekker.

Persoonlijk vond ik mijn voor- en hoofdgerecht de uitblinkers. Hier was ik zo door verrast, dat het moeilijk was om dit te overtreffen met het toetje. De cheesecake had voor mij bijvoorbeeld voller van smaak mogen zijn, iets meer zoet, meer een sensatie en prikkeling van mijn smaakpapillen. Het was nog steeds erg lekker hoor, maar ik moet natuurlijk wel eerlijk blijven.

Zou ik nog een keer bij Ellis gaan eten? Zeker wel. Fijne sfeer, lekker eten en een handige locatie in de stad. Er zijn nog zoveel gerechten waar ik benieuwd naar ben. Daarnaast is de prijs in verhouding met de kwaliteit. Ik vind dat erg belangrijk. Tip? Mocht je liever thuis willen eten en zin hebben om Ellis Gourmet Burger uit te proberen? In bepaalde steden bezorgt Ellis ook aan huis via Deliveroo.

Ellis Gourmet Burger is gevestigd aan de Gravenstraat nr. 20 in Amsterdam. Deze locatie is 7 dagen per week geopend, ik raad je aan de website te raadplegen voor de actuele openingstijden. Wil je meer informatie over Ellis Gourmet Burger? Klik dan hier.

Ben je al eens bij Ellis Gourmet Burger geweest dan ben ik benieuwd naar jouw ervaring! Opmerkingen en/of vragen zijn natuurlijk ook altijd welkom.

Op de hoogte blijven van JustbyJennifer? Volg JustbyJennifer dan op Instagram en/of Facebook.

justbyjennifer

Blogger & Leerkracht.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d