Lifestyle inspiration 1.0: ViFit Run

Vifit run bij Oliver Green Amsterdam, medisana

Nothing looks as good as healthy feels. Een gezonde leefstijl is belangrijk, maar dit kan ook zeker een uitdaging zijn. Ik mocht van Medisana Benelux de ViFit Run testen om mijn leefstijl gezonder en bewuster te maken. In deze blogpost vertel ik je mijn ervaring.

Toen ik hoorde van Medisana dat ik de ViFit Run mocht testen, was ik direct enthousiast. Ik ben een sportliefhebber en probeer (ondanks mijn voorliefde voor eten!) op mijn voeding te letten. Dit was voor mij de uitgelezen kans om mijzelf weer meer uit te dagen.
Ik heb alle functies getest en zal mijn ervaring delen. Want is de ViFit Run de moeite waard? En wat kun je er mee? Dat lees je hier!

Wat is de ViFit Run en wat kun je er mee?
De ViFit Run is een horloge met een touchscreen, ook wel een activiteitstracker. Je moet het eigenlijk zien als een soort sportieve smartwatch. Er kan van alles gemeten worden met dit horloge. Denk maar aan: je stappen, je hartslag, je slaapduur en de calorieën die je hebt verbrand.

Erg handig, want je kunt dit horloge koppelen aan je smartphone door middel van de Bluetooth functie. Hierdoor worden ook berichten zichtbaar op het horloge, zoals meldingen van Instagram en Whatsapp. Niet alle apps verschijnen in je scherm, dus verwacht niet dat je een berichtje van je Tindermatch kunt zien. De berichten worden kort getoond in je scherm en de ViFit Run trilt bij het ontvangen van een bericht. Ten slotte kun je je wekker zetten op dit horloge.

Zoals ik al eerder zei, kun je deze activity tracker dus koppelen aan je smartphone. Er is een speciale app ‘VitaDock+’ die je hiervoor kunt gebruiken. Daar worden al je gegevens opgeslagen en kun je terug zien wat bijvoorbeeld jouw stappen waren, maar ook je slaappatroon. Ook kun je je andere apparaten van Medisana koppelen om je gezondheid in kaart te brengen.

De ViFit Run gaat op de standby functie met gemak een week mee. Gebruik je het horloge intensiever, dan moet je het apparaat ongeveer na 4-5 dagen opladen. Gelukkig duurt dit niet lang. Je kunt hem opladen via elke willekeurige USB lader. Het is even zoeken hoe dat werkt. Het onderste riempje (precies onder het touchscreen) moet je er namelijk afhalen. Daarna kun je het horloge in je USB oplader doen. Denk er wel aan dat het zo kan zijn, dat je het horloge er ondersteboven in moet doen. Het is even zoeken!

Maar wat zijn nu de voordelen en nadelen van de ViFit Run? Ik zet ze voor je op een rijtje.

Voordelen:
– Klein en compact, zit fijn om de pols en het bandje is flexibel. (41,5 x 20 x 11,8 mm)
– Veel functies (waaronder berichten, hartslag, stappenteller).
– Makkelijk in gebruik en te installeren.
– Snel opgeladen en gaat lang mee.
– De prijs van dit product.

Nadelen:

– Scherm beschadigt snel.
Dit is het enige nadeel wat ik (tot nu toe) heb kunnen ontdekken! Ik heb mijn ViFit Run intensief gebruikt tijdens sporten en werk. Ik heb daarom al een kras op mijn scherm. Zelf vind ik het geen probleem, omdat dit een gebruiksvoorwerp is en de prijs ook erg meevalt.

Meer informatie
Wil je meer informatie over de ViFit Run? Dan raad ik je aan om de website van Medisana te raadplegen. Hier vind je meer details. De ViFit Run is te koop bij o.a. Etos.

Op de hoogte blijven van JustbyJennifer? Volg JustbyJennifer dan op Instagram en/of Facebook. Wil je liever meer lezen? Klik dan op deze link om mijn vorige blogpost te lezen.

Sidenote: Deze post is gesponsord door Medisana Benelux.

justbyjennifer

Blogger & Leerkracht.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d