Travel Hotspots: 4 x Tips voor Staycation Deventer

hotel finch badkamer bad

Een staycation in eigen land? Ik zeg doen! Daarom neem ik je vandaag mee naar Overijssel en geef ik je een aantal tips voor een staycation in Deventer.

Hotel Finch
Hotel Finch is een klein boetiek hotel in hartje Deventer, ideaal voor een staycation. Dit hotel telt maar liefst 24 luxueuze kamers. Alle kamers zijn voorzien van diverse faciliteiten zoals: een smart tv, gratis wifi, een Nespresso apparaat en zelfs een platenspeler! Hotel Finch beschikt ook over ontbijtfaciliteiten. Maar, je kunt er ook all-day brunchen of een drankje doen aan de bar. Het is klein, maar erg fijn. Hotel Finch heeft alles wat je je maar kunt wensen. Mooie kamers, een geweldige ligging en een heerlijk ontbijt. Wat wil je nog meer? Daarnaast is het personeel ook erg vriendelijk en behulpzaam. Zij zorgen zeker voor een fijne staycation in Deventer.

Ik heb geslapen in een Boutique kamer met een groot bad. De kamer was erg ruim en vooral luxe! Hotel Finch is dus de perfecte uitvalsbasis voor een staycation.

Wil je meer informatie over Hotel Finch? Klik dan hier.

Food Hotspots
Tijdens een staycation in Deventer kunnen food hotspots natuurlijk niet ontbreken. Er zijn vele restaurantjes en heerlijke terrassen waar je kunt genieten. Zelf heb ik een bezoek gebracht aan twee food hotspots die hoog op mijn lijstje stonden: St. Tropez en St. Maxime. Beide restaurants hebben een modern en kleurrijk interieur, een uitgebreide menukaart en vriendelijk personeel.

St. Tropez zou ik aanraden voor het terras of voor de lunch. Een hippe plek, waar je heerlijk kunt genieten van een hapje en een drankje. Ik heb gekozen voor een clubsandwich met een grote homemade ice tea. Onwijs lekker en wat is het fijn om een terrasje te kunnen pakken tijdens deze staycation!

St. Maxime heb ik bezocht voor het diner. Ik koos zelf voor een Virgin cocktail, de rundersteak en bestelde een heerlijke ijskoffie als dessert. Dit was echt genieten! Het eten is kwalitatief goed en het is een gezellige plek. De foto’s zullen voor zich spreken.

Je kunt zowel bij St. Tropez als bij St. Maxime terecht voor lunch en diner.
De openingstijden variëren per locatie en dag. Ben je benieuwd naar het menu van St. Tropez of St. Maxime? Klik dan op de linkjes en bekijk het menu.

Deventer
Tijdens een staycation in Deventer kun je je zeker een dagje vermaken. Naast de gezellige terrassen heeft Deventer mooie straatjes, maar ook veel (artistieke) boetiekjes en winkeltjes. Je vindt er ook winkels als H&M, Costes en Douglas.
Met mooi weer is het de moeite waard om alle leuke straatjes en steegjes te ontdekken door middel van een wandeling. Daarnaast heeft Deventer een aantal kerken die wellicht tof zijn om te bezoeken, zoals: Lebuinuskerk, de Bergkerk en de Broederenkerk. Uiteraard heb ik ook mijn favoriete plek in Deventer ontdekt. De Walstraat is mijn favoriet, een mooie en vooral gezellige straat. Het is één van de oudste straten van Deventer en zit vol leuke lokale winkeltjes. Je zult je tijdens een staycation in Deventer zeker niet vervelen!

Ik raad je aan om 1 nacht in Deventer te verblijven, dan heb je tijd genoeg.

Parkeren
In Deventer zijn diverse parkeermogelijkheden voor jouw staycation, daarom geef ik je twee parkeertips. Gratis parkeren doe je op De Worp (Melksterweide). Om de binnenstad te bereiken loop je over de Wilhelminabrug of pak je het pontje (enkeltje € 1,10, retour € 1,60). Je kunt ook de auto parkeren in de Centrum garage. Deze garage heeft ook een aantal laadpalen voor een elektrische auto.
Het maximale dagtarief voor 24 uur is €10,00. Hier hebben wij voor gekozen, deze garage is namelijk op loopafstand van Hotel Finch.

Wil je meer weten over Hotel Finch? Collega bloggers Samantha en Thomas van Reispackers hebben ook een nacht geslapen in Hotel Finch. Het is zeker de moeite waard om dit artikel even te lezen. De foto’s zullen voor zich spreken!

Heb je interesse in een staycation in Deventer? Check dan vooral mijn Instagram of stuur mij een berichtje. Ik help je graag verder!

Op de hoogte blijven van JustbyJennifer? Volg JustbyJennifer dan op Instagram en/of Facebook. Wil je liever meer lezen van mijn blog? Klik dan op deze link om mijn vorige blogpost te lezen.

Sidenote: Dit bezoek was tijdens de zomer van 2020.
Wijzigingen onder voorbehoud.

justbyjennifer

Blogger & Leerkracht.

Aanbevolen artikelen

3 Reacties

  1. […] dan op Instagram en/of Facebook. Wil je liever meer lezen van mijn blog? Klik dan op deze link om mijn vorige blogpost te […]

  2. […] in een overnachting? Heb je een vraag of wil je meer tips over Deventer. Lees dan dit artikel van JustbyJennifer? Kijk dan snel verder op onze blog. Daarnaast kun je op onze Instagram ook meer specifieke tips […]

  3. […] Deventer voor de ideale staycation. Wil je ook er lekker op uit in eigen land, lees Jennifer haar Travel Hotspots in Deventer op haar Food Fashion & Travelblog […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d