Travel Hotspot: Sunset Cruise met Bluestar Positano

bluestar positano boot

Cruisen met Bluestar Positano? Dat kan in Positano aan de Amalfikust. Waarschijnlijk, als je van reizen houdt, ben je hier al een keer geweest of staat het op je travel bucketlist! Het bezoeken van Positano was voor mij dan ook een must. Je kunt Positano zelf bezoeken, maar vanaf het water is het nog mooier! In deze blogpost neem ik je mee naar de Sunset Cruise die wij deden met Bluestar Positano.

Wie is Bluestar Positano?
Bluestar Positano is een familiebedrijf dat verschillende boot excursies verzorgt rondom Positano en de Amalfikust. Hun motto: “Come as a client, leave as a friend” staat dan ook voorop. Bluestar zal er voor zorgen dat je de pareltjes aan de Amalfikust ziet, maar ze zijn ook ontzettend gastvrij en goed in de communicatie. Hierdoor is er veel mogelijk. Tijdens een tour zul je ook zeker genoeg informatie krijgen over de omgeving, wat een mooie toevoeging is aan de tour. Je kunt kiezen uit verschillende tours, waaronder een privé tour, maar ook verzorgen zij tours voor kleine en grote groepen. Wij deden een sunset cruise, dit is een privé tour.

Sunset Cruise
Vanaf het strand van Positano vertrek je vroeg in de avond voor een sunset cruise langs een deel van de Amalfikust. Je vaart met Bluestar eerst een stukje verder, zodat je een mooi uitzicht hebt. Positano is prachtig om vanaf het water te zien, echt een unieke belevenis. Uiteraard kun je gewoon vragen om even te stoppen voor een foto. Dit wil je namelijk niet overslaan. Hierna vaar je met de boot verder langs de kust. Dit doe je onder het genot van een drankje, wat hapjes, (eventueel) muziek en uitleg van de kapitein over de bezienswaardigheden langs de kust. De tour kost ongeveer 290 euro per gezelschap. (wijzigingen onder voorbehoud).

Onze ervaring
Wij hebben ons om 17.45 uur gemeld bij de tent van Bluestar Positano. We vertrokken stipt om 18.00 uur vanaf het strand. Uiteraard zijn we gestopt voor een mooie foto met Positano op de achtergrond. Na deze foto stop hebben wij onze schoenen uitgetrokken en zijn we voorop de boot gaan zitten. Het is comfortabel en eigenlijk ook wel romantisch. Dit is echt een tip om te doen met je partner. We kregen zelfs allerlei drankjes aangeboden: prosecco, bier, voor ieder wat wils. Daarnaast kregen we ook nog diverse borrelnootjes en vers fruit. Dit is een leuke extra tijdens de boot tour. Tijdens de boot tour vaar je langs diverse bezienswaardigheden langs de kust. Sandro, onze kapitein, vertelde regelmatig iets over de bezienswaardigheden. Deze tour was heel relaxed en een geweldige ervaring. De boot tour duurde ongeveer 1,5 uur. Dit vloog echt voorbij.

De route kan misschien per keer verschillen. Wij zijn van Positano naar Fiordo di Furore gegaan en werden afgezet op het strand van Praiano. Ons hotel zat in Praiano en het was mogelijk om daar afgezet te worden.

Waarom kiezen voor Bluestar Positano?
Ik zou het iedereen aanraden. Een deel van de Amalfikust zien vanaf het water is een geweldige en unieke ervaring. Voor mijn gevoel is dit het leukste dat ik daar gedaan heb! De communicatie is soepel verlopen en ze waren erg gastvrij. Dit voelde prettig! Naast de goede communicatie was de tour ook fantastisch. Mijn complimenten naar Bluestar Positano. Wil je Positano en een stukje van de Amalfikust echt even anders ervaren? Kies dan vooral voor een leuke cruise met Bluestar. De Sunset cruise was ideaal qua tijd en sfeer. Als je iets romantisch zoekt of echt gaat voor een speciale gelegenheid, zou ik daarom ook voor de Sunset Cruise gaan. Uiteraard biedt Bluestar nog vele andere boot tours aan, dus kijk vooral even naar hun aanbod!

Wil je meer weten over mijn reis naar Italië? Ik heb een leuke tip voor als je een hotel zoekt in Rome. Zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen.

Op de hoogte blijven van JustbyJennifer? Volg JustbyJennifer dan op Instagram en/of Facebook. Wil je liever meer lezen van mijn blog? Klik dan op deze link om mijn vorige blogpost te lezen.

Sidenote: Dit bezoek was tijdens de zomer van 2021 en in samenwerking met Bluestar Positano.

justbyjennifer

Blogger & Leerkracht.

Aanbevolen artikelen

1 Reactie

  1. […] geweest te zijn, het is erg klein dus een halve dag is meer dan genoeg! Zelf zou ik aanraden om een Sunset cruise te doen met Bluestar Positano en een cruise naar Capri met Plaghia Charter. Dit zijn twee leuke […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: