Travel Route: 18 daagse Rondreis Italië

Uitzicht ravello

Van plan om naar Italië te gaan en ben je op zoek naar een toffe en veelzijdige route door Italië? I got you! In de zomer van 2021 maakten wij een rondreis door Italië. In deze blogpost vertel ik je meer over onze route en geef ik je ook wat leuke tips per locatie!

Tijdens onze rondreis hebben we gebruik gemaakt van drie soorten vervoer: vliegtuig, trein en een huurauto. Wanneer we gebruik hebben gemaakt van dit vervoer lees je in deze blogpost.

Rondreis dag 1 t/m 4: Florence, Toscane
We beginnen onze rondreis in Florence, we vliegen daarom vanaf Amsterdam naar deze prachtige stad in Toscane. Wij verbleven 3 nachten in Laurus Al Duomo, een goedkoop hotel op een toplocatie. Voor Florence is 3 nachten best veel, maar vanuit Florence kun je ook diverse plekken bezoeken. Ik zou je aanraden om maximaal 2 nachten hier te verblijven als je alleen Florence wilt bezoeken tijdens je rondreis.


Als je in Florence bent, sla dan vooral food hotspot Acqua al 2 niet over. Bestel dan de assaggio’s, dan kun je voor-, hoofd- en nagerecht met elkaar delen. Echt een aanrader. Daarnaast mag een lekker (betaalbaar!) Italiaans broodje niet ontbreken, ik raad je aan om dan langs Panini Toscani te gaan dichtbij de Duomo.

Rondreis dag 4 t/m 8: Rome, de hoofdstad van Italië
Vanaf Florence gingen we per hogesnelheidstrein naar Rome, deze rit duurt maximaal 1,5 uur. Ideaal om naar de Italiaanse hoofdstad te reizen. Dit is sneller dan met de auto. Je kunt je tickets boeken bij Trenitalia. In Rome verbleven we ook 3 nachten. Mocht je echt meer tijd willen, zou ik eerder een extra nacht in Rome boeken dan in Florence. Het is fijn om vanaf het treinstation een taxi te pakken naar je hotel. Zo zie je nog iets extra’s van de stad en taxi’s zijn niet heel duur. Wij verbleven in een luxe boutique hotel inclusief ontbijt: Fourhead Private Suites. Dit hotel ligt centraal en op loopafstand van diverse bezienswaardigheden. Ideaal voor een stedentrip.

Als je in Rome bent, zorg dan dat je van te voren tickets regelt voor het Colosseum. Wil je het Vaticaan bezoeken, ga dan ook vroeg. Food hotspots die je niet mag overslaan zijn: Gelato eten bij Giolotti en pasta eten bij Matricianella.

Rondreis dag 8 t/m 11: Praiano, Amalfikust
Op dag 8 hebben wij onze huurauto vroeg in de ochtend opgehaald bij het treinstation van Rome. Dit hebben we geregeld via Sunny Cars, zij hebben een all-in formule en zijn betrouwbaar. Naar de Amalfikust is het zo’n 3,5 uur rijden vanaf Rome. Zorg ervoor dat je in een automaat rijdt, er zijn veel heuvels en steile wegen zodra je langs Napels komt.
Wij hebben overnacht in Hotel Margherita in Praiano. Een luxe hotel met busstop voor de deur naar Positano. Praiano heeft tal van restaurantjes en ligt gunstig ten opzichte van de kustplaatsjes. Zorg ervoor dat je een hotel boekt met parkeerplaats. Parkeren in en rondom de Amalfikust is heel moeilijk. Denk erom dat je ook veel verdiepingen zal moeten lopen.


Rondom de Amalfikust is het wat duurder dan de vorige twee plaatsen. Vooral Positano is duur en een beetje ‘jetset.’ Het is zeker leuk om er geweest te zijn, het is erg klein dus een halve dag is meer dan genoeg! Zelf zou ik aanraden om een Sunset cruise te doen met Bluestar Positano en een cruise naar Capri met Plaghia Charter. Dit zijn twee leuke activiteiten om te ondernemen. Uiteraard kun je ook vanaf hier dagtripjes maken naar de andere kustplaatsen.

Rondreis dag 11 t/m 12: Ravello, Amalfikust
We hebben 1 nacht nog aan de Amalfikust doorgebracht tijdens de rondreis. We hebben gekozen voor Ravello, een klein romantisch dorpje hoog op de berg. We verbleven dit keer in een bed&breakfast: Gala Residence Giovanna. Het is kleinschalig met een heerlijk ontbijt. Gebruik maken van het zwembad kan, maar dan is er wel een toeslag vereist.
Dit zwembad is van het naastgelegen hotel.


Vanaf het hotel kun je (als je verdiepingen lopen niet erg vindt!) een aantal trappen omhoog lopen, dan kom je in het hart van Ravello uit. Ravello staat ook bekend om zijn tuinen, ik zou je adviseren om alleen Villa Cimbrone te bezoeken. Wij vonden Villa Rufolo tegenvallen en veel minder mooi. TIP: Zorg ervoor dat je op tijd in Ravello gaat eten of een reservering maakt. Restaurantjes zitten hier snel vol.

Rondreis dag 12 t/m 14: Gallipoli, Apulië
Wij gingen vanuit de Amalfikust ongeveer 4,5 á 5 uur rijden naar de hak van de laars. We begonnen in Gallipoli. We verbleven wederom weer in een bed&breakfast met goed ontbijt en gratis parkeren. Dit was wel een bijzonder bed en breakfast, de impressie zal voor zich spreken.

Persoonlijk vonden wij deze plek het minst interessant. Het kwam een beetje goedkoop en zeer toeristisch op ons over. Mocht je een andere leuke tussenstop in Apulië vinden, zou ik het zeker doen! Denk dan aan Porto Cesareo, Lecce etc. Wel kan ik je het strand Baia Verde bij Gallipoli aanbevelen. Parkeren kost 5 euro voor een hele dag en daarnaast kun je met gemak bedjes huren aan het strand. Wij gingen naar Helios. De bedden zijn daar niet duur, direct aan het strand, maar ook het eten en drinken is zeer betaalbaar.  Hier heb je ook prachtig helder blauw water!

Rondreis dag 14 t/m 17: Ostuni, Apulië
Hierna gingen we met de auto richting één van de leukste stadjes van Apulië, Ostuni. Deze rit duurde ongeveer 1 uur en 20 minuten. We verbleven in een huis: Il Chicco Di Azzurra. Een klein schattig huisje, je bent net een inwoner van Ostuni. We konden hier ook gratis parkeren. Wel is dit soms lastig in het hoogseizoen. Vanuit ons huisje was het centrum op loopafstand en vele andere plekken waren goed te bereiken met de auto.

In Ostuni mag je zeker Borgo Antico Bistrot niet overslaan. Mooi uitzicht tijdens zonsondergang, goedkoop (en lekker!) eten en drinken. Ik zeg doen! Daarnaast kun je vanuit Ostuni makkelijk met de auto andere dorpjes ontdekken, zoals: Alberobello & Locorotondo. Wat ook een aanrader is, is eten bij Masseria Il Frantoio. Wel moet je dit ruim van te voren reserveren!

Rondreis dag 17 t/m 18: Bari, Apulië
Voordat we naar Bari zijn gereisd, hebben wij een tussenstop gemaakt in Polignano A Mare, een prachtige havenstad. Dit is zeker een aanrader. Hierna gingen we door naar Bari om onze laatste dag door te brengen. Bari is een gezellige stad aan het strand. Het is zeker leuk voor een nachtje. Wij sliepen voor de laatste keer in een bed&breakfast.
We sliepen in BARI 102 met wederom een geweldig ontbijt en ruime kamers! Ik zou dit zeker aanraden.


In Bari zou ik echt langs Mastro Ciccio gaan om een lekker broodje te eten. Je kunt een enorm Italiaans broodje naar keuze bestellen voor een betaalbare prijs. Denk aan broodjes octopus, kip, maar ook prosciutto en burrata. Heerlijk!

Hopelijk heb je na het lezen van deze blog inspiratie opgedaan voor een rondreis door Italië. Voor meer tips verwijs ik je door naar mijn Instagram pagina. Mocht je vragen hebben, stel ze gerust! Ik wil je altijd helpen.

Veel plezier met het plannen van je reis!

Op de hoogte blijven van JustbyJennifer? Volg JustbyJennifer dan op Instagram en/of Facebook. Wil je liever meer lezen van mijn blog? Klik dan op deze link om mijn vorige blogpost te lezen.

justbyjennifer

Blogger & Leerkracht.

Aanbevolen artikelen

3 Reacties

  1. Wat blijft Italië heerlijk. Prachtige foto’s!

    1. Wat lief dankjewel! Italië is echt fantastisch!🥰

  2. […] dan op Instagram en/of Facebook. Wil je liever meer lezen van mijn blog? Klik dan op deze link om mijn vorige blogpost te […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d