Hotel Hotspot: The Mozart Hotel Praag

the mozart hotel prague deluxe river room

Op zoek naar een mooi en bijzonder hotel in Praag? Dan ben je bij The Mozart Hotel aan het juiste adres. Het is de perfecte uitvalsbasis in Praag. In deze blogpost lees je mijn ervaring en waarom dit hotel de moeite waard is.

Het hotel
The Mozart Prague hotel is een luxueus hotel met een historische achtergrond. Deze plek bestaat al sinds de 18e eeuw en zelfs Mozart is hier geweest en heeft hier stukken gecomponeerd. Vandaar de naam: The Mozart. Het hotel bestaat uit diverse gebouwen die aan elkaar verbonden zijn, dat maakt deze plek ook uniek. Het is zeker aan te raden om hier even doorheen te lopen tijdens je verblijf. Je kijkt je ogen uit!

The Mozart Hotel is een echte ‘hidden gem.’ Het hotel is prachtig, het is erg idyllisch en bijna kasteelwaardig. Waan je dus in luxe in dit hotel in Praag! Vergeet ook niet dat dit hotel diverse faciliteiten heeft zoals een spa, een kleine gym, maar ook een bar/restaurant. Het hotel heeft vrijwel alles om jouw stedentrip naar Praag tot een succes te maken!

De kamer
Wij verbleven in een ‘Deluxe River View‘ kamer in dit hotel in Praag, kamer nummer 402. Vanuit de kamer heb je een prachtig uitzicht over de Moldau en de Karelsbrug. In de avond kun je vanuit je kamer ook prima de zonsondergang zien!

De kamer is enorm, het heeft de allure van een suite. The Mozart Prague is echt een relaxte uitvalsbasis. De faciliteiten van de kamer zijn ook fijn. De bedden zijn ruim, er is genoeg ruimte om na te zitten, een badkamer met een bad en er is een apart toilet! Daarnaast zijn er genoeg toiletartikelen en handdoeken in de kamer, maar kun je ook gebruik maken van de badjassen. De kamer was erg comfortabel en van alle gemakken voorzien. Daarnaast waren een paar kleinigheden inclusief, waaronder de non alcoholische minibar en de wifi. Ten slotte zijn de kamers goed geïsoleerd, wij hebben geen geluidsoverlast gehad van zowel binnen als buiten.

Het ontbijt
Een goed ontbijt in een hotel betekent een goede start van de dag! The Mozart Prague heeft echt een fantastisch ontbijt, ik heb hier echt enorm van genoten. Er is een groot lopend buffet met diverse zoetigheden, maar ook hartige hapjes en vleeswaren. Je kunt ook kiezen uit diverse drankjes, zoals cappuccino of een vers sapje. Daarnaast kun je nog verschillende gerechten van de kaart bestellen. Denk bijvoorbeeld aan French Toast en Eggs Norwegian. Wat een feest! Buiten de deur ontbijten kan natuurlijk ook, maar dit ontbijt was luxe, lekker en ruim in keuze. De service tijdens dit ontbijt was ook erg goed. Zelfs hier proef en voel je de luxe van dit hotel. Conclusie van dit ontbijt? The Mozart Hotel weet wat een goed ontbijt is en verdient als cijfer een dikke 10!

De locatie
The Mozart Prague heeft een ideale locatie wat betreft verschillende trekpleisters van Praag. Het hotel ligt op loopafstand van de Karelsbrug en Old Town Square. Wij hebben alles gelopen vanaf dit hotel. Je loopt in ongeveer in 25 minuten bijvoorbeeld naar de Praagse Burcht.

Je kunt door deze locatie ook een heerlijke wandeling vroeg in de ochtend maken over de Karelsbrug, zo voorkom je de drukte.
De brug wordt altijd erg druk naar mate de dag vordert. Ik was hier zelf erg blij mee, ik vind een goede locatie erg belangrijk. Mocht je niet willen lopen, dan stoppen er genoeg trams dichtbij het hotel.

Extra informatie
Wil je meer informatie over het The Mozart Hotel in Praag? Check dan vooral de website voor een impressie van dit hotel. Het hotel is gevestigd aan Karoliny Světlé 208/34 in Praag en is goed bereikbaar. Wij hebben een privé (taxi) transfer geboekt om naar dit hotel te komen, het hotel zelf biedt deze service ook aan.

Wil je meer Praag tips? Kijk dan vooral even op mijn Instagram pagina, daar geef ik onder mijn Praag reels en foto’s diverse tips. Ben je overtuigd om hier te verblijven, check dan vooral de nieuwe deals die The Mozart Hotel op dit moment heeft.

Op de hoogte blijven van JustbyJennifer? Volg JustbyJennifer dan op Instagram en/of Facebook. Wil je liever meer lezen van mijn blog? Klik dan op deze link om mijn vorige blogpost te lezen.

justbyjennifer

Blogger & Leerkracht.

Aanbevolen artikelen

1 Reactie

  1. […] dan op Instagram en/of Facebook. Wil je liever meer lezen van mijn blog? Klik dan op deze link om mijn vorige blogpost te […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: