Tips: Fietsen in Central Park

fietsen central park

Wat is de beste manier om zoveel mogelijk uit een dag in Central Park te halen? Precies! Huur een fiets en ga lekker op pad. Fietsen huur je met gemak bij BikeRent NYC. Waarom ik je dit aanraad en welke tips ik voor je heb, lees je in deze blog.

Over BikeRent NYC
BikeRent NYC is dé plek om een fiets te huren in New York. Deze verhuur zit vlakbij Central Park. Je kunt ervoor kiezen om mee te gaan met een georganiseerde fietstour, maar je kunt er ook kiezen om zelf te fietsen. Wij kozen ervoor om zelf te gaan fietsen.
Dit kan ik je zeker aanraden, want Central Park is enorm groot. Door te fietsen ben je actief bezig en kun je een hoop zien in een korte tijd. Op de website van BikeRent NYC kun je direct een reservering maken, maar je kunt ook binnenlopen bij één van de locaties. In drukkere periodes is het aan te raden om op tijd te reserveren.

Waarom zou je kiezen voor BikeRent NYC?
Bij BikeRent NYC zijn ze professioneel en klantvriendelijk. Ook heb je veel keuze in wat je kunt huren. Denk aan verschillende soorten fietsen, tandems, e-bikes en zelfs e-scooters! Je kunt er ook kinderfietsen huren, waardoor deze activiteit voor het hele gezin geschikt is. Wat ik zelf tof vind, is dat er ook rekening gehouden wordt met mensen die een fysieke beperking hebben.

De prijzen variëren per fietssoort. Een e-bike huur je bijvoorbeeld vanaf 30$, terwijl een gewone fiets te huur is vanaf 14$. Het ligt net aan je voorkeur, budget en voor hoelang je de fiets wilt huren. Wij hebben een e-bike gehuurd voor 4 uur, dit vonden wij genoeg.
De kwaliteit van de fietsen zijn goed. Bij sommige fietsen kun je er ook voor kiezen om extra’s erbij te huren, zoals een kinderzitje en/of een mandje voor je spullen. Let op: op de e-bike is dit niet mogelijk.

Tips voor fietsen in Central Park
Fietsen in Central Park is een hele beleving en zeker aan te raden als je in New York bent. Ik zet een aantal handige tips voor je op een rijtje:
1. Kies voor een e-bike, in Central Park kun je lange stukken fietsen, maar ook hellingen beklimmen. Ik heb vele mensen gezien die moeite hadden met fietsen. Met een e-bike is het zoveel makkelijker en sneller!
2. Stippel van te voren een route uit en bekijk welke plekken je zeker wilt bezoeken.
Dit scheelt jou tijd en kun je het meeste uit de dag halen. Hierdoor kun je ook besparen op de kosten van het huren van de fiets.
3. Huur je fiets bij BikeRent NYC! De kwaliteit is goed, de mensen zijn aardig, behulpzaam én het is echt om de hoek!
4. Plekken die ik de moeite waard vond: Strawberry Fields, Bow Bridge, Pilgrim Hill en de Cherry Hill Fountain. Zorg ervoor dat je ook lekker gaat dwalen door Central Park, dan kom je de verborgen pareltjes tegen!
5. Zet je fiets altijd goed op slot, ja.. hier worden ook fietsen gestolen! Je wilt natuurlijk geen onnodige kosten maken, dus zorg ervoor dat je hier goed op let. Uiteraard krijg je van BikeRent NYC een fietsslot.
6. Sommige wegen zijn eenrichtingsverkeer. Het is dus verstandig om tegen de klok in je route af te leggen vanaf de zuidkant.
7. Wil je je maag goed vullen vooraf of achteraf? Kijk dan of Carnegie Diner of Brooklyn Delicatessen een plekje heeft. Beide zijn dichtbij het hoofdkantoor van Bike Rent NYC.

Meer informatie
Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer informatie? Dan raad ik je aan om de website te bekijken of op Instagram. Via Instagram zijn zij ook bereikbaar en krijg je een goede impressie.

Deze post is in samenwerking met BikeRent NYC.

Op de hoogte blijven van JustbyJennifer? Volg JustbyJennifer dan op Instagram en/of Facebook. Wil je liever meer lezen van mijn blog? Klik dan op deze link om mijn vorige blogpost te lezen.

justbyjennifer

Blogger & Leerkracht.

Aanbevolen artikelen

1 Reactie

  1. […] dan op Instagram en/of Facebook. Wil je liever meer lezen van mijn blog? Klik dan op deze link om mijn vorige blogpost te […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d