Langkawi: Sunset Dinner Cruise

cruise langkawi

Tijdens onze reis naar Maleisië bezochten wij het eiland Langkawi. Wij mochten van Manta Blu Cruises mee op een sunset dinner cruise rondom Langkawi. Maar of dit de moeite waard is? Onze ervaring lees je in deze blogpost.

Wat krijg je en wat zijn de kosten?
De sunset dinner cruise is een ‘sharing’ cruise in Langkawi, dit betekent dat je de boot deelt met een aantal andere mensen. Hoeveel dit er zijn weet je nooit van te voren, er zijn maximaal 30 mensen op de boot tijdens de cruise. Je vaart sowieso langs Eagle Square op Langkawi en daarna ga je verder het water op.

Tijdens deze cruise zijn alle drankjes inclusief, zelfs bier en wijn. Alles ligt gekoeld in een koelbox, zodat de drankjes goed koud blijven gedurende de cruise. In het begin van de cruise krijg je ook een kleine sandwich, later wordt er nog eten op de boot geserveerd. Voor een impressie van het eten op de boot verwijs ik je door naar het menu van Manta Blu Cruises. De cruise in Langkawi duurt ongeveer 4 uur en er is ook een zwem-moment. Je kunt zelf kiezen waar je gaat zitten op de boot. Vergeet geen zonnecrème mee te nemen, want in de namiddag kun je nog best verbranden op de boot! Deze boot tocht kost voor volwassen 280 ringgit per persoon, dit is rond de 60 euro per persoon.

Waar is de cruise?
Op Langkawi is onwijs veel te doen, je hoeft je hier dus geen moment te vervelen.
De cruise vertrekt in de namiddag vanaf de Royal Langkawi Yacht Club in Kuah Town. Hier kun je ook nog een rondje lopen op Fisherman’s Wharf. Je moet Fisherman’s Wharf zien als een soort indoor en outdoor boulevard. Er zijn diverse winkeltjes en restaurants, zowel binnen als buiten. Hier kun je bijvoorbeeld goedkope biertjes drinken, maar ook gewoon een hapje eten. Er zijn zelfs hele bijzondere gerechten bij een aantal plekken, denk dan aan een ‘crocodile meat’ pizza bij Barbosa Pizza&Bar. Bij Barbosa hebben we niet gegeten, we hebben alleen een rondje gelopen om een indruk te krijgen van Fisherman’s Wharf.

Onze ervaring:
Wij hebben vaker een cruise gedaan en vonden deze cruise tegenvallen. De boot was vol, er was te weinig gevarieerd eten en de route die werd gevaren vonden wij tegenvallen. Tijdens onze cruise merkten wij dat je echt ‘op tijd’ een mooi zitplekje moest bemachtigen. Daarnaast waren er mensen die veel eten kozen waardoor er weinig keuze overbleef.  We hebben de haven niet uit het oog verloren gedurende de cruise.
Wij hadden wel meer van Langkawi vanaf het water willen zien. Dit vonden wij dan ook jammer, wij hadden er echt meer van verwacht. Persoonlijk vind ik 60 euro per persoon dan ook veel geld. Ik denk dat Manta Blu Cruises er meer uit had kunnen halen.
Uiteraard is dit mijn oprechte en persoonlijke mening. Wellicht ervaar jij deze cruise totaal anders! Je kunt in ieder geval wel een paar mooie foto’s maken tijdens deze cruise.

Meer informatie
Ben je toch nieuwsgierig geworden naar deze cruise? Kijk dan vooral even op de website van Manta Blu Cruises en oordeel zelf! Ben jij ooit mee geweest op een Manta Blu cruise, dan ben ik benieuwd naar jouw ervaring.

Op de hoogte blijven van JustbyJennifer? Volg JustbyJennifer dan op Instagram en/of Facebook. Wil je liever meer lezen van mijn blog? Klik dan op deze link om mijn vorige blogpost te lezen.

Deze activiteit is gesponsord door Manta Blu Cruises in Langkawi.

justbyjennifer

Blogger & Leerkracht.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d