Hotel Hotspot: HF Fénix Music Lisbon

Eind juli ben ik een aantal dagen op stedentrip geweest naar Lissabon, deze plek stond namelijk al een tijd hoog op mijn reislijstje. Na het boeken van de vliegtickets gingen we op zoek naar een hotel wat aan ons ‘eisenlijstje’ voldeed. Maar, op zoek gaan naar het ‘perfecte’ hotel voor een stedentrip kan nog best lastig zijn! Na een tijdje research gedaan te hebben kwamen wij uit bij het HF Fénix Music Hotel, een echte hotel hotspot!

Voor ons eisenlijstje waren een aantal dingen belangrijk. Wij wilden een hotel met zwembad, een goede ligging en goede beoordelingen op Tripadvisor. Het HF Fénix Music hotel leek online aan onze verwachtingen te voldoen, dus besloten wij dit hotel inclusief ontbijt te boeken. Het hotel heeft de verwachtingen uiteindelijk overtroffen!

Het hotel
Het hotel is officieel geclassificeerd als een drie sterren hotel, maar zo komt dit hotel totaal niet op mij over. Het is een luxe hotel met diverse faciliteiten.
In het HF Fénix Music hotel staat het thema muziek centraal. Overal zie je muziek terugkomen, zowel bij de bar, het zwembad en in de kamer. Dit maakt het hotel net ietsje anders dan de gemiddelde hotels in de buurt. Het personeel zorgt voor een vriendelijk ontvangst en heeft zelfs genoeg kennis over de omgeving, zodat je voor vragen altijd bij hen terecht kunt. Ze zijn erg gastvrij en laten het in- en uitchecken ook soepel verlopen.

In het hotel kun je gebruik maken van diverse faciliteiten, waaronder (goede!) gratis wifi, bagage opslag en een rooftop pool! Ja je leest het goed, dit hotel heeft een zwembad op het dakterras. Op de 8e verdieping van dit hotel vind je een bar en zwembad met diverse ligbedden en zitzakken om heerlijk te vertoeven in de zon. Uiteraard kan dit soms druk worden, maar ik vond dit niet vervelend. Vanaf het dakterras heb je een mooi uitzicht over Lissabon en kun je afkoelen in het zwembad, maar ook genieten van een drankje. Het zwembad is echt ideaal om je dag te starten of te eindigen tijdens een stedentrip. Daarnaast is er live muziek op diverse dagen bij het zwembad, erg gaaf en zorgt voor een relaxte sfeer! Bij het zwembad kun je gebruik maken van hotel handdoeken.

Kleine tip? Verblijf je in dit hotel en vlieg je pas in de namiddag/avond terug? Dan kun je je bagage afgeven en je zelfs nog opfrissen op de 7e verdieping van dit hotel. Daar zijn namelijk ruime toiletten en er is zelfs een douche aanwezig!

De kamer
Iedere verdieping in dit hotel heeft een ander muziek thema, wij zaten op de vierde verdieping en hadden het thema ‘Jazz.’ De kamers zijn ruim en zijn van alle gemakken voorzien, de foto’s zullen voor zich spreken. De bedden zijn prima, er zit een gratis kluisje in de kamer en een grote badkamer met separaat toilet. Zelf ben ik een enorme fan van een regendouche, dus ik kon mijn geluk niet op. Je kunt in de kamer het licht bedienen door middel van knopjes aan de muur. Nu zul je wellicht denken, wat is hier nu speciaal aan? Nou, je kunt het licht dus van kleur veranderen in de kamer van normaal, naar rood en blauw. Dit leverde bij ons ontzettend veel lol op. Mocht je in de avond terugkomen dan zul je zien dat het hotel aan de buitenkant ook verlicht is!

Ontbijt
Het ontbijt is fenomenaal in dit hotel. Er is voor ieder wat wils en er wordt ook rekening gehouden met allergieën. Als je binnenkomt in de ontbijtzaal dan is er voldoende plek om in de ochtend te starten met een goed ontbijt. Het ontbijt bestaat uit een ontbijtbuffet, hierdoor kun je zelf kiezen waar jouw ontbijt uit bestaat. Zo hebben ze veel vers fruit, diverse broodjes en zoetigheden, verse sapjes, Engels ontbijt en ze hebben Nutella! Heerlijk. Er is echt teveel om op te noemen, maar je kunt zelfs kiezen voor champagne of een Bloody Mary bij je ontbijt. Je kunt het zo gek niet bedenken en ze hebben het. Uitgebreid, maar ook erg lekker. Uiteraard kun je in de omgeving ook ontbijten, maar bij ons zat dit bij de boeking inbegrepen en wij hebben daar geen moment spijt van gehad. Zelfs het ontbijt is hier aan te raden!

De ligging
Het hotel ligt aan Marques de Pombal, een groot plein vlakbij Parque Eduardo VII. Rondom dit plein vind je diverse busverbindingen en kun je gebruik maken van het metronetwerk van Lissabon. Dit is natuurlijk fijn als je veel van de stad wilt zien. Ik vond deze plek zelf ideaal. Het hotel ligt (voor mijn gevoel) namelijk net buiten het drukke centrum en er zijn genoeg leuke dingen in de buurt op loopafstand. De ligging zou ik daarom als perfect omschrijven. Je zit net buiten de drukte, maar tegelijkertijd zit je ook dichtbij het openbaar vervoer en leuke wijkjes. Mocht je interesse hebben in de toeristische bussen, zoals een hop on/hop off bus, die stoppen ook voor de deur! Ten slotte ligt het hotel dichtbij Avenida de Liberdade, dit is een luxe winkelstraat in Lissabon waar je o.a. Dior en Versace kunt vinden.

Informatie
Het hotel ligt aan Rua Joaquim António de Aguiar nr. 5 en ligt (zoals je kon lezen) erg centraal. Dit hotel is dus een ideale uitvalsbasis als je Lissabon wilt bezoeken!
Wij hebben dit hotel geboekt via Booking.com, hier kun je overigens ook veel recensies lezen. Dit heeft ons ook echt overgehaald om te boeken. Mocht je dus een hotel zoeken in het mooie Lissabon, dan raad ik je dit hotel zeker aan!

Heb je vragen en/of opmerkingen over dit hotel, laat dan je reactie achter in de comments!

Op de hoogte blijven van JustbyJennifer? Volg JustbyJennifer dan op Instagram en/of Facebook.

justbyjennifer

Blogger & Leerkracht.

Aanbevolen artikelen

5 Reacties

  1. Hey Girl! Wonderful! Love the pictures😍 especially die zwembad heel mooi! ThnQ for sharing! X

    1. Toffe reactie meid! Dankjewel. Super lief! 💋

      1. You´re welcome dear! It is a pleasure keep on the good work! Hugz and kisses. Miss B.

  2. […] Wil je naar Lissabon en ben je op zoek naar een hip en betaalbaar hotel? Dan raad ik je aan mijn blogpost te lezen over het HF Fénix Music […]

  3. […] geschreven. Dus mocht je op zoek zijn naar een goed hotel met zelfs een heerlijk ontbijt? Klik dan hier om inspiratie op te […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d