Pure Clay gezichtsmaskers van L’Oréal

Wat is er fijner dat een gezichtsmasker? Heerlijk na een drukke dag of gewoon op een relaxte zondagmorgen. Ik houd er van! Afgelopen zomer lagen deze pure clay maskers van L’Oréal al in de schappen in Amerika, daarom moest ik er één mee naar Nederland nemen. Sinds een aantal maanden zijn ze ook verkrijgbaar in Nederland en heb ik ze alle drie kunnen uitproberen!

L’Oréal heeft drie verschillende gezichtsmaskers op de markt gebracht, bestaande uit drie pure kleien. Een exfoliërend, een detox en een zuiverend kleimasker. Deze maskers kun je individueel aanbrengen op je gezicht, maar je kunt zo ook combineren. Je brengt dan het type masker aan op het deel van je huid dat het nodig heeft. Zo kun je het exfoliërende masker op je gehele gezicht aanbrengen, maar ook bijvoorbeeld alleen op je voorhoofd en kin, terwijl je het zuiverende masker weer aanbrengt op je neus en/of wangen. Je kunt het dus aanpassen aan je eigen behoeften! L’Oréal noemt het ook wel ‘Multimasking.’ Hieronder beschrijf ik alle drie de maskers die ik getest heb!


1. Masker pure clay detox gezichtsmasker
Dit masker zorgt voor reiniging en ontgifting van je huid en laat je huid weer stralen! Het masker is donkergrijs van kleur. Voor mij heeft dit masker ook een ander effect, ik heb namelijk minder last van roodheid in mijn gezicht nadat ik dit masker heb opgebracht. Een win-win situatie dus! Het masker is wat moeilijker om van je gezicht af te halen, dus ik raad aan om hierbij een natte handdoek of washand te gebruiken. Het kan namelijk zo zijn dat je even goed moet boenen!

2. Masker pure clay exfoliërend gezichtsmasker
Dit masker heeft een exfoliërend effect en zorgt voor verfijning van je poriën. Volgens L’Oréal verbetert ook de structuur van je huid bij dit masker. Zelf vind ik dit masker het prettigst, dit kan komen doordat je het eraf moet scrubben met water. Het scrubben van de huid geeft mij een schoon en zacht gevoel. Na dit masker vind ik het wel fijn om een crème aan te brengen.

3. Masker pure clay zuiverend gezichtsmasker
Dit masker werkt zuiverend en matterend op je huid en is lichtgroen van kleur. Als je een onzuivere huid hebt, dan is dit het masker om te gebruiken. Ik gebruik dit masker zelf meer als ontspanning, omdat de andere twee meer doen voor mijn type huid. Het is dus wel belangrijk om te kijken waar jouw huid behoefte aan heeft en anders kun je volgens L’Oréal altijd nog gaan ‘multimasken.’


Het Multimasken heb ik nog niet geprobeerd, L’Oréal adverteert daar wel veel mee. Klik hier voor een link naar een filmpje over Multimasken. Dit filmpje heb ik niet zelf gemaakt, maar legt wel uit wat bedoeld wordt met Multimasken!

Voor optimaal resultaat is het van belang dat je het masker 2-3 keer per week aanbrengt op een schone huid. Zelf ben ik erg blij met deze maskers en gebruik ze dan ook met regelmaat! De potjes zien er ook mooi uit en hebben een luxe uitstraling. Wel vind ik het lastig om dit masker met mijn handen aan te brengen, ik vind dat zelf niet prettig. Het is een redelijk dik masker en droogt snel. Daarom gebruik ik een kwast, dit kan gewoon een foundation kwast zijn. Ik zorg er wel voor dat ik die kwast alleen voor mijn maskers gebruik en iedere keer weer reinig! Zo is het in ieder geval prettiger om een masker aan te brengen.

Deze gezichtsmaskers zijn verkrijgbaar bij de drogist, zoals Kruidvat of Etos voor €9,99 per stuk. In een potje zit 50ml en is ongeveer 10 keer te gebruiken.

justbyjennifer

Blogger & Leerkracht.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d