Food Hotspot(s): Lissabon

Wil jij inspiratie op doen voor leuke food hotspots in Lissabon? Dan heb ik nu een aantal hele leuke plekjes voor jou, die je echt niet mag missen. Ben je nieuwsgierig wat ik aanraad? Lees dan snel verder..

In Lissabon zijn er ontzettend veel leuke plekken om te eten, daarnaast is buiten de deur eten niet duur. Ik heb mijzelf er iedere keer weer over verbaasd, hoe lekker je kunt eten voor weinig geld.
Ik heb vele Food Hotspots ontdekt in Lissabon en daarom zet ik de leukste kort en bondig op een rijtje! Onder iedere foto kun je de locatie en website van de desbetreffende hotspot vinden.

Check van te voren wel de openingstijden per hotspot, want deze kunnen verschillen.
In Lissabon zijn sommige plekken alleen in de avond open en soms zelfs op zondag of maandag dicht.

1. Nicolau
Als je op zoek bent naar een hippe hotspot voor een brunch, dan raad ik je Nicolau aan. Je kunt hier o.a. heerlijke pancakes en smoothies bestellen. Wel kan het zijn dat je even moet wachten en dus in de rij moet staan. Ik heb een half uur gewacht, maar dit was de moeite waard! Het is ontzettend hip en knus ingericht. Daarnaast is het betaalbaar en ligt het vlakbij de wijk: Baixa. Het is zelfs op loopafstand van de beginhalte van tram 28! Ideaal om een dagje de toerist uit te hangen en vervolgens lekker te brunchen. Ik had Nicolau niet willen missen! Voor de Instagram liefhebbers onder ons, deze plek is echt ‘instawaardig.’

Website: I Love Nicolau
Locatie: Rua de São Nicolau 17

2. Naked
Ik kwam Naked Lisboa tegen op Instagram en was direct verliefd op de foto’s. Dit wilde ik natuurlijk zelf ervaren! Naked heeft een healthy concept, ze werken met natuurlijke en biologische producten. Je kunt er o.a. heerlijke smoothie bowls eten en fruitsapjes drinken. Ik ben hier voor een brunch geweest en dit was erg gezellig. Het is een klein en knus plekje in een leuke buitenwijk. De bowl die besteld had, was verrukkelijk. Het brood vond ik zelf iets minder, maar brood in het buitenland is natuurlijk nooit hetzelfde als in Nederland. Al met al vond ik dit echt een leuk plekje!

Website: Naked
Locatie: Rua da Escola Politécnica 85 / 87

3. Zazah
Wil je een avondje iets chiquer uit eten in Lissabon? Dan raad ik je Zazah aan in de wijk Rato.
Deze wijk is iets minder bekend, maar ook gezellig! Zazah is een tof restaurant met vriendelijke bediening en een chique uitstraling. Het restaurant staat zelfs hoog in de ranking op Tripadvisor.
De gerechten zijn heerlijk en er is zelfs een uitgebreide drankenkaart. Dit restaurant heeft een shared dining concept, maar dit kun je uiteraard zelf naar keuze aanpassen.  Zazah is zeker de moeite waard en ik raad je aan om een reservering te maken als je hier wilt eten. Het is een ‘echt’ avondje uit in Lissabon.

Website: Zazah
Locatie: São Marçal Street 111

4. Pastéis de Belém
Als je in Lissabon bent, kun je de Pastéis eigenlijk niet overslaan. Dit is een welbekende lekkernij in Portugal. Het is een soort gebakje van bladerdeeg en room, je zult ze veel zien in Lissabon. Wil je echt de allerlekkerste Pastéis eten? Dan raad ik je aan om de trein te pakken naar Belém (kort ritje en er is daar genoeg te zien en te doen!). Daar zit namelijk: Pastéis de Belém. Deze Pastéis staan bekend als de beste en dat zijn ze zeker. Hier heb ik zo van genoten! Grote kans dat je in de rij moet staan, maar hier krijg je geen spijt van!

Website: Pastéis de Belém
Locatie: Rua de Belém nr. 84 a 92

5. Raffi’s Bagels in Campo de Ourique
In de wijk Campo de Ourique vind je Raffi’s Bagels. De naam zegt het al, ze serveren hier voornamelijk verse bagels. Ze bakken de bagels zelf en deze zijn vrij van conserveringsmiddelen.
Het lijkt een beetje op het concept van Bagels&Beans in Nederland. Het is aan te raden om bij Raffi’s een combinatie menu te bestellen, dat is namelijk goedkoper dan een bagel en een los drankje.
Je kunt er dan een side bij bestellen zoals een salade of chips. In Lissabon is het heel normaal dat je chips eet als side dish. Hier moest ik even aan wennen, maar je ziet het veel! Raffi’s heeft meerdere locaties in Lissabon, ik ben naar de locatie in Campo de Ourique geweest. Deze plek heeft een gezellig terras achter de winkel, ik raad je dus aan om binnen te stappen en even door te lopen als het mooi weer is. Je kunt daar namelijk heerlijk en rustig genieten van de bagels!

Website: Raffi’s
Locatie: Rua Saraiva de Carvalho 120B

6. Baguettes & Cornets
Na een heerlijke wandeling door de Bairro Alto had ik wel zin in een ijsje. Het was nog best lastig om een ijssalon te vinden in Lissabon, heel toevallig kwam ik dit leuke plekje tegen: Baguettes&Cornets. Naast het bestellen van een ijsje (je mag zelfs smaken proeven!), kun je hier ook brood en andere lekkere dingen halen. Deze Food Hotspot is eigenlijk een ijssalon en bakkerij in één!

Website: Baguettes Cornets
Locatie: Rua de São Bento 78

7. A Gama do Vasco
Zin in een smoothie of freakshake? Bij A Gama do Vasco kan het. Stiekem heb ik een obsessie met freakshakes, I love them! Ik heb ze ook in Lissabon gespot tegen een leuk prijsje. Die moest ik natuurlijk uitproberen. Bij deze plek kun je gewoon heerlijk een drankje doen, maar ook eten. Helaas kan ik over het eten geen oordeel geven. De freakshake en smoothie waren in ieder geval top! Het is echt een leuke plek om een drankje te doen en even bij te komen.

Website: Facebook
Locatie: Rua Viriato 1B

8. Tapa Bucho
Als je in Lissabon bent, mag een tapas avond eigenlijk niet ontbreken. Vlakbij Miradouro de São Pedro de Alcântara en de Bairro Alto (in een zijstraatje) zit Tapa Bucho. Ze hebben twee locaties en volgens Tripadvisor is het één van de beste tapas restaurants van Lissabon en dit heb ik geweten!
Wat een heerlijk eten en gezelligheid. Ik kan mij helaas niet meer herinneren welke tapas ik heb gegeten. Ik heb ook niet alles op de foto gezet, ik heb deze avond namelijk ontzettend genoten en geprobeerd om dit keer weinig mijn telefoon te gebruiken, hihi (goed voornemen!). Mocht je bij Tapa Bucho willen eten, reserveer dan wel een plekje van te voren, want dit restaurant is zeer gewild en super lekker! Het was echt een topavond.

Website: Facebook
Locatie: Rua dos Mouros n19 (en) 21 (twee locaties)

9. Bananacafé
In Lissabon kun je cafés midden op straat tegen komen, dit hebben wij (bijna) niet in Nederland.
Het is dus tof om gewoon op straat een ’terrasje’ te pakken. Ik ben spontaan terecht gekomen bij het Banana Café vlakbij Marquês de Pombal. Dit plekje zat namelijk dichtbij ons hotel. De gemiddelde zakenman/vrouw zit daar ook in de middag heerlijk op het terras. Wat is er beter dan een terrasje pakken, lekker eten en ondertussen genieten van alles er omheen. Neem er eens een kijkje en geniet van Lissabon!

Website: Facebook
Locatie: Avenue da Liberdade 13

Na het lezen van deze blogpost heb je hopelijk een goed beeld gekregen van een aantal leuke Food Hotspots in Lissabon! Wellicht heb je zelfs honger nu, hihi.
Wil je naar Lissabon en ben je op zoek naar een hip en betaalbaar hotel? Dan raad ik je aan mijn blogpost te lezen over het HF Fénix Music hotel.

Kun je niet genoeg krijgen van leuke food hotspots in Lissabon? Lees dan vooral de tips van Ana, blogger van Whenyoufinallygetthere.

Op de hoogte blijven van JustbyJennifer? Volg JustbyJennifer dan op Instagram en/of Facebook.

justbyjennifer

Blogger & Leerkracht.

Aanbevolen artikelen

1 Reactie

  1. […] van Belém, Padrão dos Descobrimentos, Palácio Nacional da Ajuda en in het stadje kun je de beste Pastéis eten. Je kunt je hier zeker een paar uur goed vermaken. Wij hebben hier wel veel gelopen, dit was […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d