Food Hotspot(s): 3 x Pancakes in Amsterdam

Sinds een tijdje heb ik een nieuwe guilty pleasure: pancakes. Deze guilty pleasure deel ik graag met jou en Daarom zet ik nu drie leuke pancake hotspots in Amsterdam voor jou op een rijtje!In Amsterdam barst het van de leuke food hotspots. Het is dan ook ontzettend leuk om nieuwe plekjes te ontdekken of bij hotspots zelfs vaker binnen te stappen. Sinds een paar maanden bestel ik graag pancakes tijdens de lunch of als ontbijt. In Amsterdam zitten veel leuke hotspots die dit serveren en sommige zelfs op een hele speciale manier! Ben je dus op zoek naar een leuke food hotspot waar je heerlijke pancakes kunt eten? Lees dan snel verder. In deze blogpost staan namelijk 3 leuke en unieke plekjes in Amsterdam. Oja, deze plekjes zijn ook zeker ‘Instagrammable,’ hihi.

1. Toast It!
Toast It is een kleine hotspot nabij het Leidseplein. Van binnen is het een Amerikaanse diner, erg gezellig. Het is een mooi en uniek concept in Amsterdam. Voor echte American pancakes ben je hier dus aan het goede adres. Je kunt kiezen uit hartige en zoete pancakes, er is dus voor ieder wat wils. Daarnaast kun je extra stacks en toppings toevoegen, het is maar net hoeveel trek je hebt. Zelf heb ik gekozen voor de Red Velvet pancakes.  Ik ben stiekem een groot fan van Red Velvet, dus ik kan die verleiding eigenlijk nooit weerstaan. En heel eerlijk? De Red Velvet pancakes zijn een aanrader bij Toast It! Je hebt ze zelfs in een variant met extra M&M’s, dat klinkt toch top? Mocht je nou niet zo van pancakes houden, dan heb je mazzel. Bij Toast it kun je naast de heerlijke pancakes ook terecht voor milkshakes en ‘Toast.’ De milkshakes zijn er in allerlei verschillende smaken en dit geldt ook voor de toast, aka echte tosti’s. Ben je nieuwsgierig naar de menukaart? Klik dan hier om het menu te bekijken.

Toast It! Is gevestigd aan de Leidsekruisstraat nr. 10 in Amsterdam. Ze zijn dagelijks geopend van 10.30 tot 17.30 uur.

2. Mr. Stacks: Tea&Pancakes
Deze pancake hotspot is in oktober 2018 geopend en zit om de hoek van de Albert Cuypmarkt, ideaal als je dus ook even de markt over wilt! Het concept draait voornamelijk om pancakes en (ijs)thee. Ook hier kun je kiezen uit hartige of zoete variaties, het is maar net waar je zelf zin in hebt!
Bij Mr. Stacks gebruiken ze lactosevrije producten en zijn er zelfs vegan opties. Je kunt dus toch (een klein beetje) guilt-free genieten van je pancakes. Naast de pancakes kun je hier ook terecht voor diverse soorten (ijs)thee. Denk aan: Matcha, bubbletea, diverse homemade icetea’s en gewone thee.

Zelf heb ik dit keer gekozen voor de Choco protein stack en de Minty-strawberry infused special tea. Allebei uiteraard super lekker. De stack bestaat uit chocolade proteïne pancakes met vers fruit, kokos vlokken en pure chocolade saus. De pancakes zijn erg luchtig en zo ontzettend lekker, ik werd er erg blij van. De ijsthee is een leuke bijkomstigheid, het ziet er lekker uit en heeft een zoet en verfrissend smaakje. Een goede combinatie dus. Wil je het menu graag bekijken en zien wat ze allemaal nog meer voor lekkers hebben? Klik dan hier voor het menu.

Het fijne aan deze hotspot is, is dat je kunt reserveren. Zo ben je zeker van een plekje en dit is natuurlijk fijn als je ergens graag naar toe wilt. Oja! Heb ik al verteld dat de opmaak van de pancakes echt geniaal is? Mr. Stacks maakt er echt een feestje van. De pancakes lijken bijna haute cuisine.
Erg leuk om naar te kijken, maar nog beter om op te eten! Ik hoop binnenkort meer uit te proberen bij Mr. Stacks.

Mr. Stacks is gevestigd aan de Govert Flinckstraat nr. 122 en is dagelijks geopend van 09.00 tot 17.00 uur. In het weekend zijn ze zelfs een uurtje langer open!

3. Ree7
Ree7 is een knusse food hotspot in de 9 Straatjes in Amsterdam, vlakbij diverse toeristische attracties en bezienswaardigheden. Je kunt hier terecht voor zowel ontbijt als lunch, maar ook voor koffie to-go. Bij Ree7 kun je niet alleen pancakes eten, het menu is erg divers. Je kunt hier dus met gemak ook gaan lunchen voor iets anders. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere sandwich, een smoothie, een taartje of een salade. Zelf heb ik natuurlijk de pancakes geprobeerd en ik ben razend enthousiast!

Bij Ree7 hebben ze naast de normale pancakes, ook Red Velvet. Zoals je al eerder kon lezen, ben ik daar echt een liefhebber van. Dus mijn keuze was snel gemaakt. Ik kreeg bij Ree7 twee grote Red Velvet pancakes op elkaar. Hierop lag vers fruit en zat er een laagje gesmolten witte chocolade overheen. De pancakes waren luchtig en vol van smaak. Het is een aanrader om hier naar toe te gaan. Mocht je veel trek hebben, sla dan vooral hier niet de freakshakes over. Deze zijn ook echt heel speciaal en erg lekker. Wel zoet, maar de moeite waard!

Ree7 is gevestigd aan de Reestraat nr. 7 en is dagelijks geopend van 09.00 uur tot 18.00 uur.
Voor meer informatie verwijs ik je door naar de website van Ree7. Oja, een leuk feitje? Ree7 is van de eigenaar van PLUK een andere toffe Food Hotspot in de 9 Straatjes!

Deze drie hotspots heb ik de afgelopen tijd bezocht en vond ik zeker de moeite waard om te delen.
Ik wil er binnenkort zeker weer naar toe terug. Heb jij een leuke pancake hotspot voor mij? Laat die dan achter in de comments en wie weet check ik jouw pancake hotspot!

Op de hoogte blijven van JustbyJennifer? Volg JustbyJennifer dan op Instagram en/of Facebook.

justbyjennifer

Blogger & Leerkracht.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d